characters characters

Jocurile logice si seturile pentru papusi, cadouri preferate de Mos Nicolae

04 decembrie 2009    |   857 vizualizări

Magazinele cu jucarii si-au crescut vanzarile in apropierea sarbatorilor. Fetele isi doresc cristale colorate si produse cu Hannah Montana iar baietii laptop-uri de jucarie si trenulete. Conform traditiei, Mos Niculae lasa cadourile pentru copii in ghetele puse la usa casei sau in geam.
Venirea lui Mos Niculae e semn ca sezonul cadourilor pentru copii a inceput.

Cadouri dupa buget
 
Magazinele cu jucarii au fost luate cu asalt de catre parinti. Mos Nicolae trebuie sa indeplineasca si el dorintele celor mici. In magazinele de profil din Alba Iulia la mare cautare sunt jocurile logice ori personajele vazute la televizor. „Trec foarte bine jocurile logice si jucariile vazute de copii in reclame, precum cristalele colorate ori cele cu Hannah Montana. De asemenea, sunt preferate laptop-urile cu 25 de programe. Acestea costa 70 de lei. Este cerere si pentru alfabetul cu pronuntie a cuvintelor in limba engleza, pretul unui astfel de produs fiind de 46 de lei“, a spus Adela Ghenescu, de 43 de ani, vanzatoare intr-un magazin de jucarii.

Cadourile ideale pentru fetite sunt papusile. In functie de dimensiuni si de costumatie, acestea costa intre 20 si 200 de lei. „Trec foarte bine si seturile de papusi cu patut si poneii. Pentru baieti, parintii aleg masinute, autoutilitare, jocuri lego, trenulete si puzzeluri“, a mai precizat Adela Ghenescu. Aceasta a precizat ca jucariile sunt alese in functie de buget. „Avem clienti care se orienteaza la cadouri in jur de 10 lei, dar si clienti care specifica ca vreau o jucarie care sa depaseasca 60 – 70 de lei, chiar 100 de lei. Vanzarile nu mai sunt ca in trecut, cand aveam clienti toata luna decembrie. Acum oamenii se orienteaza dupa posibilitati“, a completat vanzatoarea.

Ghetute lustruite

In asteptarea cadourilor de la Mos Niculae, cei mici isi lustruiesc ghetele. „Traditia se respecta. Mos Niculae va lasa cadourile in ghete la usa. Fetita mea e adolescenta si cred ca mosul ii va aduce ceva bijuterii de argint“, a spus Sorina Deac, in varsta de 43 de ani. Alexandra Maria Radu, in varsta de cinci ani, i-a trimis o scrisoare lui Mos Nicolae, in care ii spune ce isi doreste. „Nepotica mea i-a scris lui Mos Nicolae. Isi doreste niste cristale colorate. A fost destul de cuminte si cred ca Mos Nicolae i le va aduce“, a spus Niculina Balta, bunica Alexandrei.  

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu