characters characters

Iubirea neconditionata a parintilor

Iubirea parintilor ajuta creierul copilului sa se dezvolte

23 august 2016    |   3541 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

iubirea neconditionata a parintilor
Iubirea parintilor manifestata fata de bebelusi influenteaza dezvoltarea creierului acestora. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Washington din Saint Louis, cu ajutorul a 92 de copii cu varsta intre 3 si 6 ani si mamele lor.

Mamele nu au fost chestionate cu privire la practicile parentale, ci au fost urmarite in timp ce isi ajutau copiii sa gestioneze o sarcina stresanta. Interactiunile dintre mame si copii au fost evaluate de specialisti in functie de gradul de afectiune si ingrijire manifestate de catre mame. Peste cativa ani, a fost masurata zona hipocampului copiilor participanti la studiu. Hipocampul este structura din creier responsabila de memorie, de reglarea raspunsului la stres si de invatare. Atunci cand hipocampul are o dimensiune redusa, creste riscul de tulburari mintale precum depresia, stresul posttraumatic sau Alzheimer. Studiul a aratat ca acei copii care au primit in timpul interactiunii cu mama lor multa afectiune, atentie si ingrijire, au un hipocamp mai mare decat copiii ale caror mame au dat dovada de afectiune medie sau scazuta.

Astfel, pentru a ne proteja impotriva unor boli psihice, avem nevoie de un hipocamp mare, care ne ajuta sa facem fata situatiilor stresante din viata. In plus, hipocampul este o structura care ne permite sa ne reamintim povestea noastra de viata, iar aceasta sta la baza modului in care ne gestionam problemele de zi cu zi, indiferent de varsta.

Rezultatele acestui studiu nu inseamna insa ca iubirea parintilor este singura influenta care actioneaza asupra sanatatii mintale a copiilor. In cazul copiilor care dadeau semne de depresie la varste mici, ingrijirea plina de afectiune primita din partea mamei nu a fost asociata cu volumul hipocampului. Astfel, a fost scoasa in evidenta importanta aspectului genetic si fiziologic in sanatatea mintala.

In general insa, grija parinteasca si stilul de parenting al mamei are efecte nu doar psihice, ci si biologice asupra copiilor. Ii ajuta sa traiasca mai multe emotii pozitive si sa faca fata corespunzator situatiilor stresante cu care acestia se confrunta.

Sursa: Blogs.CNN.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu