characters characters

Interviu: Viata unui copil autist este o lupta continua cu el insusi

27 aprilie 2011    |   597 vizualizări


Autismul, aceasta ciudata tulburare de dezvoltare, a ajuns sa afecteze un copil din 110. Cu toate acestea, societatea romaneasca nu pare pregatita sa lupte eficient pentru prevenirea si tratarea autismului.

Discriminarea, umilinta, negarea sanselor de vindecare, lipsa de toleranta si repulsia sunt unele din reactiile negative pe care oamenii le au cand aud de autism. Copii care sufera de aceasta tulburare sunt stigmatizati si exclusi din gradinite si scoli, refuzandu-li-se cea mai esentiala forma de ajutor.


Articol complet: RomaniaLibera.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Gabriela Vochescu
    Gabriela Vochescu    28.04.2011 - 07:45
    Felicitari,mariai,multsucces!
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    27.04.2011 - 11:03
    Nu deficienta in sine il trage inapoi pe copil, ci modul in care scoala ,cei din jur il trateaza .Comunicarea va fi facuta prin urmatoarele modalitati;folosirea gesturilor, expresii ale fetei ( multumire, suparare),folosirea unor imagini-simbol, limbajul semnelor.Am in clasa intai un copil autist:Este asezat mai aproape de tabla, legatura permanenta cu specialistul din localitate,l-am integrat in clasa, printre ceilalti, fara a face diferente, nici in ceea ce priveste cerintele, dar nici atitudinile.Incurajarea in permanenta a eforturilor si reusitelor copilului oricat de neinsemnate ar parea acestea duc la o imagine de sine pozitiva si la dezvoltarea stimei de sine.