characters characters

Inteligenta emotionala ii ajuta pe copii sa obtina rezultate scolare mai bune

19 decembrie 2019    |   1878 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

inteligenta emotionala si rezultatele scolare
O idee pe care o putem intelege cu totii intuitiv a fost confirmata in cadrul unui studiu: copiii cu o inteligenta emotionala ridicata au rezultate scolare mai bune decat copiii cu o inteligenta emotionala mai putin dezvoltata.

Citeste si:

Cum recunosti un copil inteligent emotional

De ce atitudinea copilului este mai importanta decat inteligenta


„Desi stim ca un IQ ridicat si constiinciozitatea sunt cei mai importanti factori pentru succesul scolar, studiul nostru scoate in evidenta un al treilea factor, inteligenta emotionala, care ii poate ajuta pe copii sa aiba succes la scoala.”,
arata Carolyn MacCann, autoarea studiului realizat in cadrul Universitatii din Sydney. „Nu este de ajuns sa fii inteligent si constiincios. Elevii au nevoie sa isi inteleaga si sa isi gestioneze bine emotiile pentru a avea succes la scoala.”.

Aceasta este prima meta-analiza asupra legaturii dintre inteligenta emotionala si succesul scolar. Autorii studiului au analizat date din cadrul a peste 160 de studii realizate cu ajutorul a 42000 de elevi si studenti din 27 de tari. Rezultatele arata ca, indiferent de nivelul de inteligenta, de factorii de personalitate sau de varsta, copiii cu inteligenta emotionala ridicata au rezultate scolare mai bune.

De ce exista aceasta legatura intre inteligenta emotionala si rezultatele scolare?

Copiii cu inteligenta emotionala ridicata pot sa isi gestioneze mai bine emotiile negative precum anxietatea, plictiseala sau dezamagirea, care pot afecta negativ rezultatele scolare. De asemenea, acesti copii pot sa gestioneze mai bine relatiile sociale cu profesorii, colegii si familia, toate acestea fiind importante pentru succesul academic. In plus, cand copiii inteleg usor motivatia sau emotiile celor din jur, invata mai usor unele materii precum istoria sau literatura.

Autorii studiului recomanda ca programele de dezvoltare a inteligentei emotionale a copiilor sa fie integrate in curriculum-ul scolar, deoarece au rezultate mai bune atunci cand sunt predate de cadrele didactice de la clasa decat de specialisti din afara scolii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu