characters characters

In trei sferturi din scoli se intalnesc fenomene de violenta

19 octombrie 2009    |   631 vizualizări
 

Studiul “Salvati Copiii” vorbeste si despre lacunele legislative si lipsa de pregatire a personalului didactic de a iesi din aceste situatii.

Fenomenele de violenta, sub diverse forme, se intalnesc in trei sferturi din scolile din Romania, iar acestea nu sunt rezolvate intotdeauna cum ar trebui, sustine un studiu al Organizatiei “Salvati Copiii”, care a fost prezentat joi la conferinta “Tendinte actuale in justitia pentru copil si familie”. “2,5 la suta din elevi au manifestari grave de violenta, iar trei la suta sunt victime ale violentei”, a declarat Cristina Fometescu, de la “Salvati Copiii”.
 
Exploziei de agresiune din unitatile de invatamant i se adauga si nestiinta adultilor de a iesi din aceste situatii. “Studiul arata ca doar in 13 la suta din aceste cazuri cineva a sesizat vreo institutie, iar 54 la suta din cei intervievati inteleg prin «violenta» doar formele grave de abuz fizic”, a adaugat specialistul de la “Salvati Copiii”.
 
Studiul mai arata ca de cele mai multe ori, in rezolvarea cazurilor, copiii nu sunt intervievati, desi ei au fost martorii situatiilor de violenta si se pune accent mai mult pe declaratiile adultilor.

Sursa: www.cotidianul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu