characters characters

In Anglia, parintii invata la scoala cum sa ii ajute pe copii la teme

29 septembrie 2014    |   799 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

In Anglia, nu doar copiii se intorc la scoala o data cu venirea toamnei, ci si o parte dintre parinti.


Scolile primare din Anglia organizeaza cursuri pentru parinti pentru a-i invata noi modalitati de a-i ajuta pe copii la temele pentru acasa, la matematica si gramatica. Masura se datoreaza introducerii unui curriculum scolar mai dificil si are loc si in mediul virtual, cu ajutorul unei companii de comunicatii, care ofera workshopuri digitale pentru parinti.


Cadrele didactice declara ca temele pentru acasa reprezinta cel mai semnificativ motiv de conflict intre familii si scoli. Este probabil ca noul curriculum sa aduca cu sine mai multa munca pentru copii si, implicit, mai multe conflicte intre parinti si copii. Unul din sase parinti participanti la un studiu realizat in cadrul targului tehnologiei educationale Bett declara ca fac tema copilului ei insisi pentru a evita certurile.


Parintii si bunicii care doresc sa isi ajute copiii la teme pot face mai mult rau decat bine daca folosesc alte metode de predare decat folosesc profesorii la scoala. Iar in anii trecuti a fost publicata o serie de carti care explica parintilor cum sa ii ajute pe copii la scoala, mai ales la matematica.


Conform noului curriculum, copiii englezi cu varsta de 7 ani trebuie sa citeasca 20 minute in fiecare seara si sa dedice o ora si jumatate pe saptamana temelor pentru acasa. Pana la varsta de 9 ani, timpul dedicat temelor ajunge la 2 ore pe saptamana, adaugandu-se inca 30 minute la finalul ciclului primar.


De asemenea, copiii de 5 ani vor invata notiuni de baza de programare, despre algoritmi si crearea de programe simple. Multi parinti se tem ca nu vor sti sa isi ajute copiii la aceasta materie.


La matematica, elevii de 9 ani vor invata tablele inmultirii pana la 12 x 12 si cum sa rotunjeasca numerele cu doua zecimale.


Parerea despre eficienta temelor pentru acasa este impartita, nu doar in Marea Britanie, ci in lumea intreaga. Cercetari realizate in SUA arata ca dincolo de lectura impreuna cu copiii, temele pentru acasa nu au un efect semnificativ asupra educatiei copiilor si pot fi chiar daunatoare.


Sursa: The Guardian


*Credit foto: marin,  FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu