characters characters

Implicarea parintilor in educatia copiilor

29 august 2019    |   1187 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

implicarea parintilor in educatia copiilor
Implicarea parintilor in educatia copiilor si in relatia cu scoala are efecte benefice pentru educatia copiilor in clasele primare si gimnaziale, arata un studiu recent realizat in cadrul Universitatii Missouri.

Citeste si:

Elevii au rezultate mai bune cand profesorii au o atitudine pozitiva fata de parinti

Temele pentru acasa si implicarea parintilor


La studiu au participat peste 3100 de elevi si 200 de profesori. Rezultatele studiului arata ca parintii elevilor din ciclul gimnazial sunt mai putin implicati in relatia cu scoala decat parintii elevilor din clasele primare. Insa atat copiii din clasele primare, cat si cei din clasele gimnaziale au mai putine probleme de comportament si de concentrare a atentiei daca parintii depun eforturi pentru a se implica in educatia lor in timpul anului scolar.

„In afara de faptul ca riscul de a avea probleme emotionale si de comportament in clasa este mai scazut, copiii ai caror parinti sunt implicati in educatia lor incheie anul scolat cu abilitati sociale mai bune si cu o capacitate de concentrare a atentiei mai dezvoltata.” arata unul dintre cercetatori, Tyler Smith. “Acest lucru inseamna ca atunci cand parintii sunt implicati in relatia scoala, beneficiile pentru copilul lor cresc in timp.”

Parintii au o relatie mai putin stransa cu profesorii copiilor incepand cu ciclul gimnazial, atat pentru ca numarul profesorilor creste, cat si pentru ca isi doresc sa incurajeze independenta copiilor. Autorii studiului arata insa ca implicarea parintilor este benefica si in clasele gimnaziale, fara a descuraja independenta copiilor. Parintii pot sa participe la evenimentele organizate de scoala, pot face voluntariat pentru scoala, pot ajuta la teme sau pur si simplu, pot mentine legatura cu profesorii copilului.

Profesorii la randul lor pot sa incurajeze parintii sa se implice in activitatile de la scoala, invitandu-i pe parinti la evenimente organizate in scoala sau dandu-le copiilor proiecte care sa ii implice si pe parinti.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu