characters characters

Gabor Maté la Ateneul Roman

13 septembrie 2024    |   43 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

Gabor Mate Minti imprastiate
Se lansează cartea Minți împrăștiate, apărută la Curtea Veche; Gabor Maté – declarație de presă pentru cititorii români, înainte de eveniment

Cunoscutul medic Gabor Maté, personalitate de calibru mondial, se va întâlni cu cititorii români și va lansa cartea Minți împrăștiate, la Ateneul Român, miercuri, 18 septembrie 2024, de la ora 18.00.

Recunoscut ca autoritate medicală preocupată de sănătatea fizică și psihică a semenilor și de combaterea și limitarea cazurilor ce țin de stres, tulburare de hiperactivitate și deficit de atenție, dependențe, Gabor Maté, medic canadian de origine maghiară, face periodic turnee în Europa și America de Nord, în care își prezintă cărțile și dialoghează cu cititorii. El a reușit să-și transforme volumele în bestsellere, întâlnirile cu cititorii fiind tot atâtea prilejuri de a vorbi, cu compasiune și grijă, despre cazurile concrete de dependență, stres și traume (cum se pot vindeca traumele, de unde provin și cum trebuie acționat).


Lansarea de carte de la Ateneul Român este organizată de Curtea Veche Publishing, editură care publică din opera lui Gabor Maté volume care au un succes mondial: Când corpul spune NU, Ține-ți copiii aproape, Minți împrăștiate.

Volumul Minți împrăștiate a apărut vara aceasta la Curtea Veche, în traducerea realizată de Cristina Ștefan. Minți împrăștiate examinează cauzele apariției tulburării de deficit de atenție (ADD) și prezintă modalități de gestionare și de ameliorare a acesteia, aducând speranță tuturor celor afectați de ADD, precum și apropiaților lor.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Banca Transilvania, PRO TV, VOYO. Lansarea de carte se va transmite în direct la VOYO, moderatoare fiind Paula Herlo, cunoscuta jurnalistă din cadrul Știrilor PRO TV și a emisiunii România, te iubesc! Dialogul se va purta în limba engleză.

Intrarea este liberă.

Declarația lui Gabor Maté pentru cititorii români

Gabor Maté a declarat, legat de lansarea de carte de la București și de la Ateneul Român: „Începutul copilăriei modelează o relație a copiilor, vizibilă de-a lungul întregii vieți, cu ei înșiși, cu alte persoane și cu lumea. Această relație a copiilor cu cei din jur le susține, în mod semnificativ, sănătatea pe termen lung, sau, dacă condițiile nu sunt corecte, pune bazele unei boli viitoare, a minții și a corpului. Nevoile esențiale ale copilăriei sunt adesea greu de înțeles, chiar și cu părinți iubitori; mulți copii suferă de probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea, tulburarea atenției, depresia, stima de sine scăzută. Cu înțelegerea potrivită, acestea pot fi prevenite și vindecate.

Sunt bucuros să mă întâlnesc cu cititorii români la Ateneu și să discutăm împreună despre problemele de sănătate mintală, care apar la copiii noștri, în familiile noastre. Sper ca acest dialog, împreună cu cărțile pe care le scriu, să-i ajute pe oameni să trăiască mai bine și mai frumosˮ.

După conferința-dialog de la Ateneul Român, va urma o sesiune de autografe în foaierul Ateneului Român, în care Gabor Maté se va întâlni cu cititorii cărților sale, apărute la Curtea Veche Publishing.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu