characters characters

Formularul de consimtamant pentru testul antigen

05 februarie 2021    |   586 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

formular consimtamant test antigen copii
In cazul elevilor care prezinta in timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19, Ministerul Sanatatii recomanda testarea cu teste antigen rapide in cabinetele medicale școlare, atunci cand acest lucru este posibil.

Testarea este esentiala pentru deschiderea in siguranta a şcolilor, pentru sanatatea copiilor și profesorilor și pentru binele intregii comunitati.

Pentru ca testarea sa fie posibila, este necesar ca parintii sa işi exprime in scris consimtamantul, care poate fi descarcat de AICI.

Ministerul Sanatatii recomanda parintilor sa aduca din prima zi de școala formularul de consimtamant tiparit și semnat, pentru ca elevii sa poata fi testati imediat atunci cand este nevoie.

In cazul in care elevii prezinta in timpul orelor de curs stare febrila sau alta simptomatologie specifica infectarii cu SARS-CoV-2, se aplica protocolul de izolare. In cazul in care exista un consimtamant informat și semnat al parintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian in vederea testarii elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testati, intr-o prima faza, cu teste antigen rapide, in cadrul cabinetelor medicale. Elevul care a implinit varsta de 18 ani va semna consimtamantul personal. Toate testele rapide efectuate in cabinetul medical școlar de la nivelul unitatii de invatamant vor fi raportate catre DSP/DSPMB in maxim 24 ore. Daca parintele/tutorele legal nu iși exprima acordul pentru testare, in cazul existentei unor simptome specifice, ca și in cazul in care nu exista cabinet medical in unitatea școlara, acesta va lua legatura cu medicul de familie in vederea stabilirii pașilor urmatori.

Testarea cu teste antigen rapide se recomanda si:

1) cadrelor didactice și altor angajati ai unitatii școlare, simptomatici, a caror simptomatologie de boala debuteaza in timpul orelor de curs

2) colegilor cazurilor confirmate atat elevi (colegi de clasa) cat și cadre didactice/personal auxiliar din unitatea de invatamant (inclusiv celor asimptomatici), imediat dupa confirmarea primului caz.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu