characters characters

Sarcina este insotita de modificari la nivelul creierului mamelor

05 ianuarie 2017    |   324 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 18 ani +.

mama si bebelus
Instinctele materne care apar in momentul in care o femeie ramane insarcinata se pare ca sunt cauzate, cel putin partial, de modificari la nivelul creierului si dureaza cel putin doi ani dupa nastere.

Multe astfel de modificari au loc in zone ale cortexului cerebral implicate in interpretarea intentiilor si a emotiilor altor persoane, ajutandu-le pe mame sa inteleaga intuitiv nevoile copiilor lor.

Acestea sunt rezultatele unui studiu recent publicat, in cadrul caruia cercetatorii au scanat creierul a 45 de femei dintre care, 25 au devenit mame pentru prima data in perioada in care a inceput studiul, iar 20 care nu aveau copii.

Femeile care au ramas insarcinate au fost monitorizate si dupa nastere. Comparand cele doua grupuri de femei (cele care au nascut si cele care nu au nascut), cercetatorii au descoperit la proaspetele mamici scaderi semnificative ale materiei cenusii in anumite zone ale creierului. Aceste zone se pare ca se activau atunci cand mamicile vedeau imagini cu propriii copii, dar nu si la imagini ale altor copii, ceea ce arata ca aceste modificari structurale ajuta la cresterea conexiunii dintre mame si copii.

Studiul arata ca modificarile din creierul mamelor inca sunt vizibile si la doi ani de la nastere, ceea ce inseamna ca instinctul matern ramane activ pentru o lunga perioada de timp.

Sursa: IFLScience.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/pictoquotes/14003556983/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu