characters characters

#EducatiaContinua. Intalniri online pentru prezentarea programelor pentru examenele nationale

16 decembrie 2020    |   842 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

sesiuni online Educatia Continua examene nationale limba romana
Sub genericul #EducatiaContinua, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Romane organizeaza o serie de intalniri online dedicate prezentarii noii programe de examen pentru disciplina Limba si literatura romana si a modalitatii de aplicare a acesteia, in perspectiva examenului ce va fi sustinut, in anul 2021, de elevii clasei a VIII-a. Noua programa a fost aprobata prin ordinul de ministru nr. 3.472/10.03.2020.

Prima intalnire din aceasta serie va avea loc miercuri, 16 decembrie 2020, ora 15:00. În cadrul acesteia, vor fi prezentate noutatile programei de examen de Limba si literatura romana. De asemenea, complementar acestor sesiuni, vor fi organizate in urmatoarea perioada si intalniri online cu specialistii din Ministerul Educatiei si Cercetarii, Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie si din Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan - Al. Rosetti”. Acestia vor raspunde intrebarilor privind competenta lingvistica si continuturile ce vizeaza elementele de constructie a comunicarii (de limba si comunicare).

Sesiunile online vor avea durata de aproximativ o ora si vor fi transmise live, de la ora 15:00, pe canalul de YouTube si pe pagina de Facebook ale Ministerului Educatiei si Cercetarii. Ulterior, si programa de examen pentru disciplina Matematica va face obiectul aceluiasi tip de abordare si prezentare. Obiectivul urmarit de minister si partenerii sai in acest demers este acela de pregatire a cadrelor didactice si a elevilor pentru Evaluarea Nationala, examen pe care absolventii clasei a VIII-a il vor sustine in anul 2021.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu