Educatia financiara – disciplina optionala
Ministerul Educatiei isi propune realizarea unui proiect de educatie financiara, care sa fie accesibila la nivelul invatamantului primar, gimnazial, liceal si universitar. In acest sens, a incheiat ieri un acord de colaborare cu Banca Nationala a României, Ministerul Finantelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Româna a Bancilor.
Citeste si:
Ghidul banilor – cum il inveti pe copil sa gestioneze banii
Cum il inveti pe copil sa economiseasca bani
Cei cinci parteneri semnatari ai acordului vor organiza activitati comune pentru grupurile tinta si schimburi de experienta privind initiativele existente in domeniul educatiei financiare.
Primul pas in demersul acestora este realizarea Cartii Albe sau a listei actorilor angrenati in activitati din domeniul educatiei finaciare si un studiu la nivel national care sa evalueze nivelul actual al cunostintelor de educatie financiara. Acordul de colaborare recomanda ca disciplina optionala Educatie financiara sa fie inclusa in oferta educationala pentru clasele primare a scolilor, care sa fie sprijinite in predarea acesteia. De asemenea, cadrele didactice care vor preda la gimnaziu si liceul disciplina "Educatie economico-financiara" vor beneficia de suport si pregatire.
La nivel universitar, vor fi organizate prezentari pe teme de educatie financiare si vor fi oferite informatii privind principalele decizii si evolutii din domeniul financiar. Pentru adulti vor fi realizate campanii de informare, dedicate diverselor grupuri tinta identificate. Partenerii vor realiza o platforma online comuna care va contine materiale si informatii privind evenimentele organizate si vor distribui, in mod gratuit, materiale informative precum DVD-uri, carti, pliante, brosuri etc.
*Sursa foto: Pixabay.com
Adauga tu primul comentariu: