characters characters

Douasprezece medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada (13-20 iulie 2011, Yakutia)

21 iulie 2011    |   800 vizualizări

Olimpici romani au repurtat inca un succes major in competitiile internationale pe discipline: douasprezece medalii la a XVII-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada (patru de aur, sase de argint si doua de bronz) la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie.


Pe discipline, rezultatele elevilor romani sunt urmatoarele:
1. Matematica: o medalie de aur - Dan Danaila (clasa a XI-a/Colegiul National „Vasile Alecsandri" din Galati) si doua medalii de argint: Viorel Andrei Bud si Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica Bucuresti.


2. Chimie
: o medalie de aur - Andreea Onofrei (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti), o medalie de argint - Maria Cezara Lozneanu (clasa a XI-a/Colegiul National „Costache Negruzzi" din Iasi) si o medalie de bronz obtinuta de Mara Ioana Iesanu (clasa a X-a/Colegiul National „Roman Voda" din Roman, judetul Neamt).


3. Informatica: o medalie de aur - Daniel Posdarascu (clasa a IX-a/ Liceul International de Informatica Bucuresti), o medalie de argint - Mihai-Alexandru Dusmanu (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu" din Bucuresti) si o medalie de bronz - Silviu Emil Popescu (clasa a X-a/Colegiul National „Grigore Moisil" din Bucuresti).


4. Fizica: o medalie de aur - Dan Cristian Andronic (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti) si doua medalii de argint - Mihai Racoreanu (clasa a XI-a/Colegiul National „Vasile Alecsandri" din Galati) si Sebastian Florin Dumitru (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti).


La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2011, ce are loc in perioada 13-20 iulie, in Irkutsk (Yakutia, Siberia Orientala), s-au inscris peste 130 de concurenti din Federatia Rusa, Yakutia, China si Romania.

Sursa: Edu.ro 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu