characters characters

Depresia postpartum influenteaza relatia parinte-copil pe termen lung

12 martie 2018    |   3684 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

depresia postpartum
Depresia postpartum sau postnatala are efecte negative asupra relatiei mama-copil. Iar acest lucru influenteaza negativ dezvoltarea copilului din primii ani de viata pana in adolescenta, afectand aspecte emotionale, cognitive si fizice ale dezvoltarii copiilor.

Un studiu recent realizat arata ca depresia postnatala are un impact deosebit mult mai tarziu in viata, influentand relatii intre generatii.

Studiul a investigat aceste consecinte aplicand chestionare si interviuri unui numar de 305 femei  care au dat nastere a cel putin doi copii. Varsta medie a copiilor acestora era de 29 ani, iar multi dintre acestia aveau copii la randul lor. Studiul a aratat ca femeile care au avut depresie postpartul au relatii de calitate scazuta cu propriii copii, chiar daca acestia sunt acum adulti, iar cu cat depresia a fost mai intensa, cu atat calitatea relatiei este mai scazuta. De asemenea, studiul a aratat ca mamele cu depresie postnatala au o relatie de calitate semnificativ mai scazuta cu copilul a carui nastere a declansat depresia, in comparatie cu ceilalti copii.

In plus, mamele care trec prin depresia postnatala si devin la un moment dat bunici, vor avea o relatie rece din punct de vedere emotional cu nepotii din partea copilului care a declansat depresia postpartum. Astfel, depresia postpartum poate avea efecte de-a lungul mai multor generatii.

Asemenea  rezultate sunt un motiv in plus pentru realizarea de strategii de prevenire a depresiei postpartum si de informare asupra modalitatilor in care poate fi depasita.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu