characters characters

Dependenta de internet la copii

Dependenta de internet si epuizarea fizica la copii sunt asociate

07 iunie 2016    |   881 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

Dependenta de calculator la copiiEpuizarea fizica, numita si burn out in engleza, nu apare doar la adulti. Se pare ca este din ce in ce mai prezenta si la copii si adolescenti, fiind asociata cu timp indelungat petrecut la calculator si cu probleme emotionale.

Folosirea in exces a internetului contribuie la dezvoltarea stresului scolar si asa numitului „burn out scolar”, sustin specialistii. Acest tip de burn out pare sa duca si la folosirea in exces a internetului si la adictiile digitale. In plus, folosirea in exces a internetului poate duce la depresie, iar expunerea repetata la mediul digital poate duce la pierderea interesului pentru invatare si la cresterea cinismului fata de scoala si educatie.

Intervalul de varsta 13-15 ani este perioada cea mai importanta in care copiii pot deveni victime ale dependentei digitale, spun cercetatorii. Aceasta poate duce la dezinteres fata de scoala, lipsa de implicare, scaderea motivatiei de a invata si simptome depresive, in special in randul fetelor. Baietii in schimb se pare ca utilizeaza mai des internetul decat fetele.

Astfel, utilizarea internetului este asemanata cu o moneda cu doua fete. Pe de o parte internetul ofera experiente deosebit de importante si placute din punct de vedere social, insa pe de alta parte poate cauza burn out scolar si chiar simptome depresive, in special in randul adolescentilor.

Sursa: ScienceDaily.com


Sursa foto: stockimages, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu