characters characters

De ce parintii lenesi au o familie fericita?

30 august 2011    |   377 vizualizări
Copiii au nevoie de timp si spatiu pentru a se juca si a se relaxa, in caz contrar vor fi afectati din punct de vedere psihologic, declara Tom Hodgkinson, autor al cartii “The Idle Parent” (Parintele lenes), carte prezentata si discutata pe site-ul Smh.com.

Autorul, specialist in parenting si filosof, parinte la randul sau, incurajeaza parintii sa adopte o abordare mai relaxata asupra educatiei copiilor, pentru ca acestia sa devina mai increzatori in sine si mai eficienti.

In perioada de documentare pentru cartea sa,  acesta a ajuns la concluzia ca stresul cauzat de un program prea incarcat al copiilor este un fenomen care apare peste tot in lume (Marea Britanie, America de Sud si America Centrala, Asia).

Atat parintii, cat si specialistii in educatie sunt de acord ca joaca nestructurata incurajeaza creativitatea si imaginatia. Cu toate acestea, din dorinta de a le oferi cat mai multe oportunitati de a se dezvolta, parintii le planifica timpul astfel incat sa il foloseasca intr-un mod cat mai eficient, uitand ca au nevoie si de timp in care sa nu faca nimic.

Hodgkinson recomanda parintilor sa descopere avantajele unui stil de crestere a copiilor mai relaxat (sau lenes), incurajandu-i pe copii sa petreaca timp in aer liber, impreuna cu alti copii sau in familie.

Iata cateva recomandari pentru parintii care vor sa adopte un stil mai relaxat de parenting:
1. Luati masa in familie.
2. Limitati numarul de activitati extrascolare pe care le desfasoara copiii.
3. Din cand in cand, opreste televizorul sau calculatorul si trimite-i pe copii la joaca afara.
4. Nu incerca sa aplici aceleasi reguli pentru toti copiii, fiecare copil este unic.
5. Lasa-i pe copii sa aleaga activtatile extrascolare la care sa se inscrie.

Ce parere ai despre aceasta abordare a educatiei copiilor?


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu