characters characters

Curtea Constitutionala dezbate Legea educatiei

21 octombrie 2009    |   620 vizualizări
Curtea Constitutionala dezbate miercuri sesizarea PNL privind neconstitutionalitatea Legii Educatiei adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului in Parlament.

Potrivit sesizarii depuse pe 23 septembrie, "exista in legea educatiei un articol in care se vorbeste despre examenul de bacalaureat. Astfel, absolventul invatamantului de la o unitate de stat beneficiaza in mod gratuit de posibilitatea de a sustine examenul de bacalaureat de doua ori. In schimb, cel care este absolvent al invatamantului privat are o constrangere: beneficiaza numai o singura data de dreptul de a sustine examenul de bacalaureat in regim gratuit. Introducerea unor asemenea criterii contravine principiului egalitatii in drepturi a cetatenilor'".

"La articolul 298 se arata ca, in cazuri bine justificate, in perioada unei legislaturi de 4 ani, Ministerul Educatiei poate, prin ordin, sa suspende din functie rectorul unei institutii de invatamant superior de stat sau privat, acreditata sau autorizata provizoriu. Cu alte cuvinte, cu toate ca autonomia este garantata, domnul Boc isi asuma raspunderea in fata Parlamentului tocmai pe un articol care infrange aceasta garantie. (...) Universitatile vor fi conduse deci de Guvern", a explicat Dobre.

A fost criticata si prevederea din legea educatiei care spune ca fiecare cetatean roman va primi la nastere 500 de euro. Nemultumirile lui Dobre privesc faptul ca legea creeaza discriminare intre cei care s-au nascut inainte si cei care s-au nascut dupa intrarea in vigoare a legii.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu