characters characters

Cursuri de educare speciala a copiilor cu ADHD

14 aprilie 2011    |   959 vizualizări

Unul sau doi copiii dintr-o clasa sufera de ADHD sau sindromul tulburarilor de atentie si hiperactivitate, spun statisticile mondiale.


Centrul clujean "Pasi inainte", care se ocupa de tratarea tulburarilor de ordin psihologic ale copiilor si adolescentilor, va derula in acest an, in scolile din Cluj-Napoca, o campanie de constientizare a pericolului pe care il presupune acest sindrom.


Psihologul Andreea Pop a explicat ca o data ce trec pragul scolii, copiii cu ADHD sunt oarecum scapati de sub control.


Articol complet: RomaniaLibera.ro
 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Caciula 2 Ioana
    Caciula 2 Ioana    17.04.2011 - 20:20
    Draga lucia,
    ADHD este un diagnostic care necesita de cele mai multe ori combinarea medicatiei cu consilierea psihologica si cu un program educational adecvat atat la scoala cat si in familie. Intreruperea medicatiei fara a consulta medicul neuropsihiatru nu cred ca este o solutie, deoarece medicatia are ca scop reducerea hiperactivitatii si o concentrare mai buna la activitatile pe care copilul le deruleaza. Pot exista efecte secundare, insa nu numai Strattera poate fi medicamentul unic pentru ADHD, mai sunt si altele, si numai un medic le poate prescrie. Iti sugerez sa consulti un medic cu specialitatea neuropsihiatrie infantila care sa il monitorizeze pe baiatul tau si cu care sa colaborati permanent, pentru a obtine niste rezultate satisfacatoare.
    O alta sugestie este fragmentarea sarcinilor, temelor, activitatilor copilului tau in secvente scurte, dupa care sa existe o mica pauza. Copilul trebuie sa acelasi program in fiecare zi, fara schimbari, fara variatii, sa stie ce urmeaza sa faca in fiecare zi si de fiecare data cand reuseste sa se concentreze pe o anumota sarcina sau obtine un rezultat satisfacator trebuie recompensat (puteti folosi un sistem de puncte pe care le acumuleaza, si la acumularea unui anumit numar, ii acorzi recompensa - timp mai mult pentru joaca, sau ceea ce negociati impreuna). Realizati impreuna un jurnal de monitorizare, in care copilul va nota zilnic activitatile pe care le are de realizat, locul, precum si modul in care activitatea a fost realizata. Pentru fiecare isi va acorda o nota, in functie de modul in care a reusit sa o faca sau nu. Astfel veti putea discuta si analiza cum anume puteti imbunatati fiecare sarcina in parte, si el va invata sa isi aprecieze rezultatele si sa se controleze mai bine.
    Ar fi foarte bine sa colaborezi cu consilierul/psihologul scolar pentru a stabili un program de interventie personalizata impreuna cu invatatoarea, in mediul scolar.
    Mult succes!
  • Utilizator Anonim
    lucia    14.04.2011 - 17:17
    am si eu un baiat de 10 ani care are ADHD si este foarte destept dar problema lui este deficitul de atentie nu se concentreaza destul pe ceeea ce face nu are rabdare sa i se explice ce are de facut desi a facut tratament cu stratera eu nu am fost multumita de el a ajuns sa faca reactii adverse si de atunci l-am intrerupt nu stiu ce sa mai fac cu el VA ROG SA-MI SPUNETI CEVA SFATURI