characters characters

Constanta: Curs de Comunicare Nonviolenta Pentru Parinti

14 martie 2014    |   498 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

Sursa foto: Flickr.com

28 – 29 martie 2014

Oportunitate pentru parinti de a invata sa relationeze mai armonios cu copiii, metoda Comunicarii Nonviolente (CNV) a fost conceputa si dezvoltata de doctorul in psihologie Marshall B. Rosenberg. Este un mod de interactiune care ne ajuta sa cream relatii bazate pe compasiune si respect reciproc, si sa rezolvam conflictele in mod pasnic, in beneficiul tuturor.

Pe parcursul acestui curs, vom explora moduri in care le putem da celor mici o educatie bazata pe valori si vom descoperi cum se poate sustine un mediu de siguranta si creativitate printr-o atitudine empatica – un mediu in care copiii invata si contribuie de drag, si unde nu exista pedepse sau recompense.

Programul cursului:

Vineri, 28 martie, 17:00 – 21:00

Sambata, 29 martie, 09:30 – 17:30

Ne vom intalni in fiecare dintre cele trei zile la BB Center Constanta, str. Negru Voda nr. 5, etaj 1, ap. 3 (vizavi de Hotel Ibis).

Formator

Monica Reu impartaseste metoda CNV din anul 2004 si este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer roman de Comunicare Nonviolenta certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizeaza si sustine workshop-uri in Romania si Polonia pentru cadre didactice, parinti si cupluri. Din anul 2007 este presedintele Asociatiei pentru Comunicare Nonviolenta (www.nonviolenta.org) cu sediul in Bucuresti, organizatie ce are ca scop promovarea principiilor CNV in societatea romaneasca. Programul Educatie Empatica s-a nascut din dorinta ei de a impartasi cu parintii un instrument de relationare ce poate aduce mai multa bucurie si armonie in viata de familie. Unul dintre invatatorii sai intr-ale comunicarii empatice este fiica ei, Emma, in varsta de doi ani.

Structura

Vineri  28 martie, 17:00-21:00

  • Identificarea elementelor de limbaj si gandire care blocheaza comunicarea
  • Prezentarea principiilor de baza si a celor patru pasi ai Comunicarii Nonviolente
  • Aplicarea celor patru pasi pentru o comunicare eficienta

Sambata 29 martie, 09:30-17:30

  • Empatia – cheia comunicarii armonioase
  • Identificarea nevoilor copiilor, indiferent de modul in care acestia se exprima
  • Capcanele pedepselor si ale recompenselor
  • Cum ne ajuta CNV in situatii dificile, conflicte, blocaje de comunicare
  • Recunostinta si apreciere

Taxa de participare: 280 lei de persoana sau 500 lei de cuplu in cazul in care participa ambii parinti.

Inscrierile se fac pe adresa de e-mail: cristinavasile1978@gmail.com (persoana de contact Cristina Vasile), iar confirmarea inscrierii se face dupa achitarea unui avans de 100 RON.Deoarece este un curs interactiv, numarul de participanti este limitat la 20 persoane.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu