characters characters

Cum se desfasoara Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a in 2014

19 mai 2014    |   279 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.



*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/katerha/5020407401

Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a se desfasoara in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2010-2011.Disciplinele la care se sustin probe pentru Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a sunt:

a) Limba si literatura romana;

b) Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna;

c) Matematica.

Desfasurarea probelor

Probele scrise incep la ora 09:00, cand sunt deschise plicurile care contin varianta de subiecte. Elevii au voie sa intre in sali cu cel mult 30 minute inainte de inceperea probei (08:30). Elevii care nu se afla in sala in momentul distribuirii subiectelor, pierd dreptul de a mai sustine Evaluarea Nationala in aceasta sesiune.

Din momentul in care au fost distribuite subiectele, elevii nu mai pot parasi sala decat daca predau lucrarea. Pentru cazuri exceptionale, in care un elev se simte rau, acesta poate iesi din clasa insotit de unul din cadrele didactice supraveghetoare.

Elevii nu au voie sa intre in clasa cu telefoane mobile, instrumente electronice de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare, cu manuale, dictionare, notite sau alte materiale care ii pot ajuta in rezolvarea subiectelor. Elevii vor fi asezati cate unul in banca.

Comisiile judetene/ a municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a vor/va asigura dotarea cu camere functionale de supraveghere video a salilor de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele pentru evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.

Evaluarea lucrarilor

Evaluarea lucrarilor se face in functie de baremul unic de notare, pe baza unui punctaj de la 1-100, acordandu-se 90 puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu, de catre doi evaluatori.

Contestatiile se primesc in perioada prevazuta de calendarul Evaluarii Nationale si sunt inregistrate de presedintele comisiei din unitatea de invatamant si de inca un membru al comisiei.

Lucrarile pentru care au fost depuse contestatii sunt reevaluate de catre comsia de contestatii judeteana. In cazul in care intre nota initiala si nota dupa contestatie exista o diferenta mai mare de 1,5 puncte, in plus sau in minus, lucrarea va fi reevaluata de catre o alta comisie. Nota acordata de a treia comisie este nota finala.

Candidatul major si parintii candidatului minor pot solicita comisiei judeţene sau a municipiului Bucuresti de organizare a Evaluarii Nationale sa vada lucrarea copilului numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii. La vizualizarea lucrarii, candidatul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte sau de un reprezentant legal.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu