characters characters

Care sunt copiii care pot fi scutiti de prezenta la scoala incepand cu 8 februarie 2021

05 februarie 2021    |   453 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

copiii scutiti de prezenta fizica la scoala in perioada pandemiei
Potrivit ordinului comun al Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii, copiii si cadrele didactice aflate in grupa de risc pot fi scutiti de prezenta fizica la ore, cu acordul medicului.

Care sunt copiii aflati in grupe de risc

Copiii diagnosticati cu boli respiratorii cronice severe, boli cardio-vasculare, obezitate severa, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilitati, tratament imunosupresiv sau alte afectiuni cronice, cu avizul si recomandarile specifice ale medicului curant si cu acordul scris al parintilor, pot fi scutiti de prezenta fizica in scoala.

Copiii care locuiesc impreuna cu o persoana dintr-o grupa de risc, dupa o evaluare medicala a persoanei respective, pot sa nu se prezinte fizic la scoala, la recomandarea medicului curant si cu acordul parintilor/reprezentantului legal.

Pentru ei, conducerea scolilor trebuie sa gaseasca solutii personalizate astfel incat sa aiba acces online la procesul educational.


Interdictia de a se prezenta la cursuri - pentru copii si cadre didactice

Nu se vor prezenta la cursuri in unitatea de invatamant/institutia de invatamant:

a) cei confirmati cu infectie cu SARS-CoV-2, aflati in perioada de izolare la domiciliu;

b) cei care sunt declarati contacti directi cu o persoana infectata cu SARS-CoV-2, si se afla in carantina la domiciliu/carantina institutionalizata.

c) cei care asteapta sa fie testati sau au fost testati si asteapta rezultatele sau locuiesc cu o persoana care a fost testata si care asteapta rezultatele.

Daca starea de sanatate le permite, elevii/studentii/personalul didactic pot continua activitatea didactica in sistem online sau vor fi scutiti medical si vor recupera ulterior.

Simptomele care ar trebui sa atraga atentia parintilor

In situatia in care copilul are febra, simptome respiratorii (tuse, dificultati in respiratie), diaree, varsaturi, contactati telefonic medicul de familie sau serviciile de urgenta, dupa caz, si nu duceti copilul la scoala;

Cadrele didactice aflate in grupa de risc

Cadrele didactice aflate in grupa de risc (varstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitara), pot desfasura activitati didactice in sistem on-line numai in baza unei adeverinte emise de medicul de medicina muncii sau medicul curant. In acest caz conducerea scolii va trebui sa adapteze orarul scolar in mod corespunzator sau va identifica alte solutii de derulare a cursurilor.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu