characters characters

Conferinta Esther Perel in Bucuresti

Umbrele Intimitatii. Dubla flacara a iubirii si pasiunii in cuplu

16 mai 2016    |   554 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

Umbrele intimitatii Esther Perel
Esther Perel este psihoterapeut recunoscut pe plan international, afirmandu-se ca una dintre cele mai prestigioase voci in domeniul terapiei de cuplu.

Autoare a cartii traduse in 25 limbi, “Inteligenta Erotica: Reconcilierea vietii erotice cu viata de familie”, publicata in Romania de Editura Curtea Veche, Esther Perel comunica sincer si edificat pe tema relatiilor de cuplu, intimitatii si sexualitatii.

O poti urmari mai jos, in cadrul unei prezentari TED pe tema „Cum pastrezi vie dorinta intr-o relatie de lunga durata?”


Si o poti cunoaste pe Esther Perel in cadrul conferintei pe care o va tine la Bucuresti pe 4 Iunie, Umbrele Intimitatii. Dubla flacara a iubirii si pasiunii in cuplu.


Programul cuprinde doua ateliere:

1.Inteligenta erotica: de la aventura la captivitate, intre orele 10:00 si 13:00

Cum impacam nevoia de erotism cu nevoia de siguranta si previzibil pentru a pastra vie relatia de cuplu? Esther Perel va discuta despre modalitatile in care putem reconcilia pasiunea cu domesticul, implinind doua nevoi umane: nevoia de conectare si siguranta relationala si nevoia de aventura, explorare si noutate.

2. Parintii chiar fac sex: este usor sa uitam ca, inainte sa fim parinti, am fost iubiti

Fericirea de a deveni parinte vine aduce cu sine si costuri pe care le plateste relatia de cuplu, de obicei. Ce se ascunde in spatele tendintei de a pune pe plan secundar viata sexuala atunci cand partenerii devin parinti?

Atelierele sunt adresate parintilor si viitorilor parinti, specialistilor in sanatate mintala si relationala, medicilor de familie, cadrelor didactice, trainelor de comunicare si dezvoltare personala, specialistilor in mass-media si bloggerilor.

Sexualitatea si educatia sexuala sunt inca un subiect tabu in societatea romaneasca, viata intima fiind privind cu jena sau rusine, dupa cum arata un studiu recent. Cercetarea exploratorie realizata de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie si Otilia Mantelers, cu 1210 respondenti, in perioada 9 aprilie – 4 mai 2016, pe paginedepsihologie.ro arata ca „Majoritatea romanilor dezvaluie ca, in familia lor de provenienta, atitudinea fata de viata intima a fost umbrita de prejudecati: 66% dintre romani recunosc ca atitudinea predominanta era una represiva, de jena sau rusine, iar alti 13% dintre ei descriu aceasta atitudine ca fiind una abuziva, incarcata de vinovatie. Mai mult, 80% dintre romani se declara nemultumiti de corpul lor, de felul in care arata, in contextul in care insatisfactia fata de propriul corp este un indicator relevant in aprecierea sanatatii sexuale. Doar 20% dintre respondenti au spus ca se simt bine in pielea lor.”

Poti afla mai multe despre rezultatele cercetarii mai jos:

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu