characters characters

Comportamentele sanatoase ale parintilor le influenteaza pe cele ale copiilor

Parintii implicati in comportamente sanatoase au copii sanatosi

13 septembrie 2016    |   1559 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

comportamente sanatoase parinti si copiiStudiile arata ca nu e suficienta doar incurajarea copilului pentru a avea o dieta sanatoasa si a face exercitii fizice in mod regulat. Pentru a obtine rezultate in acest sens, implicarea activa a parintilor este esentiala.

O cercetare realizata in Canada arata ca acei copii ai caror parinti iau masuri concrete pentru un stil de viata sanatos al familiei au mai multe sanse sa nu sufere de obezitate si sa fie sanatosi. „Dat fiind rolul important pe care parintii il joaca in viata copiilor, am vrut sa aflam care sunt tipurile de comportamente parentale care sunt mai mult asociate cu un stil de viata sanatos al copiilor. Am aflat ca simpla incurajare nu este suficienta – sprijinul parental activ este esentia.” declara unul dintre autorii studiului.

In ceea ce priveste activitatea fizica – parintii care au declarat ca isi duc copiii in locuri unde pot face miscare (parcuri, locuri de joaca, cursuri de sport) aveau de doua ori mai multe sanse sa aiba un copil care face suficienta miscare.In plus, parintii care fac miscare alaturi de copiii lor au o probabilitate de 35% mai mare sa aiba copii care fac destula miscare.

Alimentatia sanatoasa. Parintii care ofera ca gustari fructe si legume proaspete au de 5 ori mai multe sanse sa aiba copii care consuma cantitatea recomandata de legume si fructe. Parintii care iau masa in mod regulat departe de televizor aveau o probabilitate cu 67% mai mare de a declara ca propriii copii consuma doza zilnica de fructe si legume, in comparatie cu parintii care nu fac acest lucru.

Timpul petrecut in fata unui ecran. Parintii care au stabilit reguli legate de timpul petrecut de catre copii in la televizor sau calculator aveau o probabilitate de doua ori mai mare ca propriii copii sa respecte recomandarile specialistilor privind timpul petrecut in fata unui ecran. In Canada, specialistii in sanatate recomanda maxim 2 ore pe zi in fata unui ecran pentru copiii cu varsta intre 5 si 17 ani. Prezenta in casa a mai multor televizoare scade probabilitatea ca cei mici sa respecte aceste limite.

Asemenea cercetari ne reamintesc faptul ca parintii reprezinta modele pe care copiii le observa si le imita si importanta regulilor sanatoase pe care sa le respecte toti membrii familiei.

Tu cat de implicat esti in promovarea unui stil de viata sanatos in ceea ce il priveste pe copilul tau?

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: chrisroll, FreeDIgitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu