characters characters

Club Mara: Dezvoltare personala prin teatru – pantomima – dans

23 aprilie 2014    |   1178 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.


Mentor: Silviu Oltean

Pe actorul Silviu Oltean - coordonatorul proiectului il puteti vedea in numeroase filme, dar si pe scena ca “actor invitat” al Teatrului National Bucuresti unde joaca in“Molto gran impressione”, “Sanziana si Pepelea”si "Don Quijote".

Exceleaza in trupa “Passe Partout Dan Puric” alaturi de alti tineri actori minunati, in spectacole unice, cum ar fi:  “Noi”“Testament”“Made in Romania” sau “Royal Fashion”.

Videoclipuri, reclame. Turnee. Stie step, pantomima, dans, balet, canto, ski, inot, box, arte martiale, scrima, calarie, este ceea ce se cheama un actor complet. Dar dincolo de toate acestea, Silviu Oltean, omul sociabil, vesel si perseverent, pasionat de teatru, film, regia spectacolelor, iubeste copiii si natura. A lucrat chiar si cu copii cu dizabilitati invatandu-i sa rada, sa comunice, sa deschida fereastara spre lume. A facut si un spectacol minunat pentru copii dar si pentru cei mari care mai au nostalgia copilariei in suflet. Spectacolul se numeste "Fluturi si oameni"si a luat anul trecut marele premiu la Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”.

Ei bine Silviu Oltean - cel care a gandit acest curs, ne va impartasi din experienta lui bucuria de a transfera gandurile si trairile in cuvint, gest si miscare scenica.

Scurta prezentare a cursului Teatru-Pantomima-Dans

Prin acest curs vreau sa va impartasesc din experienta mea, bucuria de a transfera gandurile si trairile in cuvint, gest si miscare scenica. Cursul se adreseaza in primul rand  copiilor dar ii putem implica si pe parinti daca vor. Astfel, alaturi de copii putem retrai copilaria si bucuria jocului - prin teatru.

Pornind de la celebrele exercitii de improvizatie ale Violei Spolin si de la elemente de pantomima si dans, am dezvoltat o metoda de teatru si exercitii, prin care vom patrunde pe taramurile imaginatiei si bucuriei, taramuri ale caror regi si imparati sunt prin excelenta copiii.

Exercitiile de pantomima au menirea de a-i face pe cei mici, (si mari)  sa se descopere pe ei insisi si corpul lor,.... de la degetele,.... nasuc,..... pana la maini si picioruse. Exercitiile de improvizatie stimuleaza imaginatia si creativitatea. Sustinute uneori de muzica si dans, ii incurajeaza pe copii sa-si dezvolte abilitatile fizice, psihice si de relationare, sa le formeze o minte libera, fara complexe, o gandire creatoare care are la baza onestitatea, bunul simt si nobletea. Dupa aceasta intalnire ei o sa-si descopere altfel corpul si mintea, atat in exercitiile noastre de improvizatie, cat si in viata de zi cu zi. Corpul nu-i doar un corp, o masinarie complicata, ci un dar care ascunde posibilitati nenumarate de exprimare a interiorului,  este chiar ”templul sufletului”.

Muzica şi dansul ocupa un loc important in viaţa omului, aceastea reprezinta un mijloc de comunicare interumana dintre spirite dotate şi inspirate, dornice de a-şi impartaşi propriile trairi.Atitudinea corecta a corpului este semn al echilibrului fizic si psihic, rezultanta a dezvoltarii normale si armonioase. Dansul are un puternic rol educativ, la orice varsta, dar mai ales in perioada de crestere. Caracterul formativ al cursului de dans, il face recomandat pentru toate grupele de varsta.

Acest curs isi propune sa dezvolte capcitati si deprinderi, abilitati practice de intergrare sociala, motivarea invatatarii, formarea intelectuala, prin asumarea unui sistem de atitudini si valori.   
  

Va asteptam la teatru! Cand?

In perioada 30 iunie - 8 august 2014, in fiecare zi de luni, in intervalul orar 8:00 – 12:00, fiecare zi fiind organizata in doua module ( 8:30 – 10:00; 10:30 – 12:00) cu teme distincte, teatru – pantomima, respectiv muzica-dans.

Cati?

Grupa cuprinde maxim 10 cursanti, pentru copii cu varste intre 5-12 ani

Pret:

60 lei / zi; 320 lei pentru cei care achita integral tot cursul (6 saptamani)

Detalii si inscrieri:

Daniela Constantinescu, tel. 0724 833 744

Mail: office@clubmara.ro, constantinescudaniela@yahoo.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu