characters characters

Cheltuielile pentru inceputul de an scolar

01 septembrie 2011    |   851 vizualizări
Cheltuielile pentur inceputul de an scolarIn Romania, cumparaturile pentru inceput de an scolar ii costa pe parinti in jur de un salariu minim pe economie, arata Evz.ro, adica in jur de 640 RON.

In cateva judete ale tarii, copiii saraci vor primi rechizite gratuite in aceasta toamna:
- in Targoviste, copiii provenind din familii cu venituri reduse vor primi pachete de rechizite in valoare de 25-30 RON;
- in judetul Gorj, peste 11.700 elevi vor primi rechizite gratuite, oferite printr-un ajutor guvernamental, de catre Ministerul Educatiei;
- in judetul Arges, toti copiii inscrisi in clasa intai vor primi un ghiozdan si rechizite gratuite, printr-un program initiat de Consiliul Judetean.

Cat cheltuiesc parintii din alte tari?
Canada
Nici parintii din alte tari nu sunt scutiti de cheltuieli semnificative in aceasta toamna.
Astfel, aproximativ o treime din parintii canadieni preconizeaza sa cheltuiasca cel putin 200 de dolari pentru inceputul anului scolar, suma medie destinata acestor cumparaturi fiind de 319 dolari.

Marea Britanie
In medie, suma pregatita de o familie britanica pentru inceperea anului scolar este de 125 lire sterline. Iar pentru un singur copil, parintii britanici vor plati pe uniforme, rechizite, imbracaminte si manuale pentru scoala in medie 77 lire sterline.
Sondajele arata ca, pentru a reduce din cheltuieli, mai mult de jumatate dintre parintii britanici aleg sa cumpere uniforme si rechizite din supermarchet, iar unul din patru parinti este dispus sa dea copiilor obiecte la mana a doua. De asemenea, o cincime dintre parinti se gandesc sa economiseasca banii trimitand copiii la scoala pe jos sau cu autobuzul in acest an scolar.

Statele Unite ale Americii
Statisticile preconizeaza ca familiile americane sa cheltuiasca in medie 603.63 dolari pentru rechizite, imbracaminte, incaltaminte si alte obiecte necesare copiilor la inceputul anului scolar. Peste 40% dintre parintii americani au declarat ca intentioneaza sa cheltuiasca anul acesta pe rechizite mai putin decat anul trecut.

Franta
In aceasta perioada, parintii francezi trebuie sa faca fata scumpirii rechizitelor: articolele de papetarie s-au scumpit cu 11,6%, alte rechizite cu aproximativ 5,95%, iar echipamentele de sport, cu 5, 4%. Astfel, suma medie pe care o familie o va cheltui pentru inceputul anului scolar este estimata la aproximativ 187 euro.

Tu ce suma aloci anul acesta cheltuielilor pentru inceputul anului scolar?

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Gabriela Vochescu
    Gabriela Vochescu    03.09.2011 - 07:11
    Cred ca cheltuielile se ridica peste aceasta suma.Depinde de posibilitatile fiecarui parinte.Pot contribui si bunicii sau alti membrii sau rude ale familiei, pentru care inceputul anului scolar este un moment de bucurie.

    La noi asa s-a intamplat,am avut sprijin financiar si am trecut cu bine peste aceasta etapa.Sper ca micile cheltuieli care o sa apara odata cu inceperea scolii sa nu ne puna probleme deosebite.