characters characters

Ce ii asteapta pe elevi de la toamna

27 iulie 2011    |   395 vizualizări
Lectura obligatorie, camere video, acces pe baza de carduri sunt cateva dintre masurile pregatite de Ministerul Educatiei pentru noul an scolar.

Ingrijorati de rezultatele foarte proaste obtinute de elevi anul acesta la bacalaureat, oficialii din Ministerul Educatiei pregatesc mai multe metode de disciplinare al copiilor.

Introducerea lecturii obligatorii in invatamantul primar si gimnazial, spre exemplu. Masura vine dupa ce sondajele au aratat ca unul din doi tineri cu varsta de 15 ani citeste, dar nu intelege mai nimic.

Articol complet: RomaniaLibera.ro


Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    27.07.2011 - 13:15
    Asigurarea succesului in lectura particulara este realizata in mod deosebit de capacitatea elevilor de a intelege , prin efort propriu cele citite.Lectura si necesitatea indrumarii ei este indiscutabila.Fiecare invatator care se respecta va fi obligat: sa intocmeasca semestrial, lunar si saptamanal lista textelor de lectura ce trebuie citite pe durata respectiva de toti elevii; sa aduca la cunostinta parintilor continutul listei,iar acestia sa urmareasca zilnic si sa verifice continutul paginilor citite; sa organizeze dezbateri cu elevii pe baza celor citite; sa urmareasca progresul in rapiditatea citirii si formarea campului vizual la elevi;sa verifice listele de cititor la biblioteca;sa controleze caietele de consemnari ale lecturii citite de elevi; sa testeze daca elevii au citit, au inteles si pot analiza aspecte principale din operele citite.Lectura modeleazza sufletul scolarului, ii dezvolta imaginatia,il ajuta sa creeze.Masura este foarte buna si nu cred ca exista invatator sa nu-si faca din orele la dispozitie o ora de lectura obligatorie!