characters characters

Cat timp se joaca copilul in aer liber?

16 septembrie 2011    |   939 vizualizări
Cat timp se joaca copilul in aer liberCresterea numarului de probleme si tulburari mintale in randul copiilor si adolescentilor poate fi legata de faptul ca astazi copiii nu se joaca suficient de mult in aer liber, arata un articol publicat pe News.Discovery.com.

Aceasta este tema analizei realizate de profesorul si cercetatorul american Peter Gray si discutate in publicatia American Journal of Play.


Cercetarea realizata de Gray arata ca incepand cu anii ’50, copiii au inceput sa petreaca din ce in ce mai putin timp jucandu-se in grup, in aer liber. In aceeasi perioada, depresia si anxietatea au afectat un numar din ce in ce mai mare de copii si tineri. Corelatia celor doua fenomene nu presupune o relatie de cauzalitate (timpul redus petrecut afara jucandu-se nu provoaca neaparat depresia sau anxietate), dar autorul atrage atentia asupra importantei jocului.

Joaca nestructurata difera de celelalte activitati ale copilului deoarece nu este condusa de catre adulti. Fiind lasati liberi sa se joace cum doresc cu alti copii, copiii invata sa creeze reguli care sa fie respectate si invata sa fie mai atenti la ce isi doresc ceilalti copii. In plus, copiilor le place sa se joace si acest lucru le aduce pur si simplu bucurie, arata cercetatorul.

Parintii limiteaza timpul pe care copii il petrec in aer liber pentru a evita pericole precum crime, rapiri, molestari sau accidente datorate traficului.

De asemenea, varsta diferita a copiilor din grupul de joaca are beneficii atat pentru copiii de varsta mai mica, cat si pentru copiii de varsta mai mare. Astfel, copiii mai mari isi formeaza abilitati de lider si isi dezvolta empatia, iar copiii mai mici invata lucruri noi de la cei mari (de exemplu, pot invata anumite litere, sa numere sau ce inseamna un anumit cuvant).

La final, iata o lista de activitati pe care le poti face cu copilul afara. Te provocam sa o continu cu activitatile pe care le realizezi tu afara impreuna cu copilul tau!


Copilul tau cand s-a jucat ultima oara afara?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu