characters characters

Cartea „Sub aceeasi stea” de John Green, interzisa in scoli din California

03 octombrie 2014    |   723 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/rachelkramerbusseldotcom/6828472591; credit: Rachel Kramer Bussel


Una dintre cele mai populare carti in Statele Unite, „Sub aceeasi stea” pe baza careia a fost realizat si filmul de succes cu acelasi nume, a fost interzisa din scolile gimnaziale din comitatul Riverside, California.


Decizia de a scoate cartea din bibliotecile scolilor a venit ca urmare a sesizarii unei mame, Karen Krueger, care a considerat ca in carte exista limbaj explicit sexual, iar subiectul este prea „morbid” pentru copii. „Nu cred ca este potrivit pentru un copil de 11, 12, 13 ani. Am fost socata cand am aflat ca era in scolile gimnaziale.”. Aceasta convins mai multi profesori, parinti, un bibliotecar si un director de scoala, care au votat pentru scoaterea cartii din scolile din Riverside.


Betty Schmechele, directoare de scoala si membra a comitetului care a votat interzicerea cartii, a declarat: „Gandul care nu imi dadea pace era ca acesti copii care citesc cartea trebuie sa se confrunte cu ideea propriei mortalitati si ca este foarte dificil pentru un copil de 11-12 ani sa faca acest lucru.”


Autorul cartii, John Green, a raspuns cu ironie cand a aflat de aceasta masura:

„Cred ca sunt si fericit, si trist. Sunt fericit pentru ca se pare ca tinerii din Riverside, California, nu se vor confrunta cu mortalitatea niciodata de vreme ce nu vor citi cartea mea, ceea ce este minunat pentru ei. Dar sunt de asemenea trist pentru ca speram ca pot sa le induc copiilor din Riverside California ideea ca oamenii mor si, astfel, sa le zdrobesc visele lor de nemurire.”


Cartea „Sub aceeasi stea” este a doua carte interzisa in scolile din districtul Riverside, dupa cartea scrisa in 1974 de Robert Cormier, „Razboiul ciocolatei” (publicata si ea in limba romana).


Iata trailerul filmului:


Copilul tau a citit cartea sau a vazut filmul?


Sursa : VanityFair.com


Citeste si:
Cum poate fi promovata lectura in scoli - idei de proiecte
"Toti profesorii sunt cititori" - cum sunt motivati elevii britanici sa citeasca

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu