characters characters

Cadrele didactice titularizabile in ultimii 6 ani pot ocupa un post/catedra pe perioada nedeterminata

10 aprilie 2014    |   746 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


*Sursa foto: FLickr.com; autor: Matthew Paulson

Guvernul Romaniei a aprobat, miercuri, 9 aprilie, in sedinta de guvern, OUG care modifica art. 253 al Legii nr. 1/2011, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 106/2014, publicata in MO nr.238/03.04.2014.

In textul aprobat de Guvern, Ministerul Educatiei Nationale a adus clarificari in ceea ce priveste situatia cadrelor didactice titularizabile, astfel ca, pe de o parte, se precizeaza ca nu exista doua procedee de titularizare diferite, iar pe de cealalta parte, textul defineste conceptul de „viabilitate a postului”. Articolul precizeaza ca toate cadrele didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din invatamantul preuniversitar in ultimii 6 ani si care sunt angajate deja pe baza contractului individual de munca pe perioada determinata, pot fi repartizate pe perioada nedeterminata in unitatile de invatamant unde predau. Decizia se ia in urma sedintei publice a inspectoratului scolar judetean si numai daca postul didactic/catedra sunt vacante si au viabilitate. Conceptul de „viabilitate a unui post/unei catedre" presupune existenta postului/catedrei pe durata unui nivel de invatamant. Existenta si necesitatea lor se stabileste de consiliul de administratie al unitatii de invatamant, in functie de planurile-cadru in vigoare si de alte variabile specifice judetului/municipiului din care face parte unitatea de invatamant.

In acest moment, de modificarile operate  in art. 253 urmeaza sa beneficieze 3.242 de cadre didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din anii anteriori (ultimii 6 ani).

Sursa: Edu.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • diana lemnaru
    diana lemnaru    15.04.2014 - 22:43
    Tinand cont de faptul ca, Curtea Constitutionala a precizat foarte clar ca nu pot fii doua modalitati, examene de ocupare a aceluiasi tip de post nu stiu pentru ce ruda a guvernului Ponta a fost data aceasta O.U. G.. Poate sa imi spuna si mia cineva ce lege , O.U.G. precizeaza ca scolile, prin intermediul consiliilor de administratie pot rezerva catedrele, posturile deja publicate disponibile pentru pretransfer pot fii rezervate pentru pensionarii ce doresc continuiate si pentru cei ce vor sa se titularizeze la nivel de scoala(253) pentru ca altfel nu pot? Iar cei ce sunt deja titularii sistemului de invatamant nu se pot transfera titulari de aceste specimene? Traim intr-o tara in care nici macar o lege nu mai are valoare, lucru ce ar trebui sa ne ingrijoreze pe toti!!!!!.....