characters characters

British School of Bucharest deschide programul de burse 2023-2024 ‘Broaden Your Horizons’

Cum pot ajunge elevii sa studieze la o scoala de top

13 februarie 2023    |   473 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

BSB Scholarship programme
Anul 2023 vine cu o oportunitate extraordinara pentru elevii talentati si pasionati care aspira la o educatie de top, ce faciliteaza accesul la o universitate de elita de peste hotare. British School of Bucharest deschide programul de burse ‘Broaden Your Horizons’, oferind burse integrale si partiale elevilor care intra in anul scolar 2023-2024 in clasa a 9-a (Anul 10 in sistem educational britanic cu examen pentru IGCSE), respectiv clasa a 11-a (Anul 12 in sistem educational britanic cu examen pentru A-Level), fie ca sunt elevi la scoli de stat sau private.

Criteriile pentru a obtine o bursa de studii la British School of Bucharest

Sunt 10 ani deja de când British School of Bucharest (BSB) a deschis primul program de burse, iar elevii care au beneficiat de-a lungul vremii de aceasta ocazie au ajuns sa studieze la universitati de renume din strainatate si sa lucreze in domeniile vizate.

Pentru mine bursa primita la BSB a fost o sansa fantastica, un loc in care am avut ocazia sa ma dezvolt extraordinar atât in plan academic, cât si in plan personal. Am avut acces la profesori deosebiti care m-au incurajat sa analizez si sa trag singur concluzii, nu sa primesc informatii de-a gata. Am avut acces la activitati extracurriculare care m-au ajutat sa imi largesc aria de interese si cunostinte. Daca vrei sa muncesti, BSB iti ofera o experienta unica. – Radu, fost bursier si absolvent British School of Bucharest in anul 2015

Inscrierile in programul de burse 2023-2024 au loc pâna pe data de 15 martie 2023, iar elevii care isi doresc sa faca parte din comunitatea BSB trebuie sa ataseze la dosarul de inscriere, pe lânga documentele necesare, si un eseu in limba engleza si portofoliul care sa le sprijine candidatura. Interviurile cu elevii selectati in urma analizarii dosarelor vor avea loc pe data de 18 martie impreuna cu testul de abilitati cognitive (CAT), iar pe 25 martie vor urma testele la engleza si matematica a celor care au trecut de prima etapa. Rezultatele finale sunt anuntate pe 7 aprilie 2023, iar elevii selectati pot primi burse care sa acopere taxa de scolarizare de la 10% pâna la 100%.

Este o mare bucurie pentru noi sa putem oferi elevilor dedicati sansa de a-si implini visele si de a le oferi sprijin in dezvoltarea academica si personala. Este o ocazie extraordinara pentru ei de a-si atinge potentialul maxim, cât si pentru intreaga societate care va beneficia de cunostintele si abilitatile lor extraordinare. Abia asteptam sa-i cunoastem pe acei tineri remarcabili cu rezultate si calitati fantastice, care isi doresc sa aiba acces la o educatie excelenta, pe masura capacitatilor si dorintelor lor pentru un viitor stralucit. – Jason Porter, directorul scolii secundare, British School of Bucharest

Mai multe informatii despre procesul de inscriere gasiti pe pagina oficiala Scholarship Programme 2023-2024 ‘Broaden Your Horizons’. Un alt lucru important pe care trebuie sa il aiba in vedere elevii care isi doresc o bursa la British School of Bucharest este ca, pentru a beneficia de aceasta pâna la finalizarea studiilor, trebuie sa pastreze un nivel ridicat al rezultatelor scolare si sa respecte valorile BSB.

Absolventii British School of Bucharest au fost admisi, de-a lungul anilor, la universitati de top din intreaga lume, printre care Oxford, Cambridge, Imperial College London, London School of Economics and Political Science (UK), Universitatea din Toronto (Canada), Universitatea din Pennsylvania, UCLA (SUA) si Universitatea din Amsterdam (Tarile de Jos). British School of Bucharest si-a deschis portile in anul 2000 si face parte din elita scolilor internationale private din România. Ofera un program de educatie bazat exclusiv pe curriculumul britanic, iar profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleza. British School of Bucharest a fost evaluata in mod constant cu calificativul „excelent” in toate domeniile, in cele doua inspectii consecutive, in 2018 si 2022, de catre International Schools Inspectorate (ISI) din Marea Britanie. Calificativul 'excelent' este cea mai mare evaluare posibila care poate fi obtinuta de catre o scoala britanica inspectata de ISI.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu