characters characters

Bolile copiilor romani

21 octombrie 2009    |   631 vizualizări
 

Potrivit Raportului privind starea invatamantului in 2008-2009, prezentat de Inspectoratul General Scolar din Bucuresti, cele mai frecvente afectiuni ale elevilor din invatamantul preuniversitar sunt legate de metabolism, nutritie, vedere sau sistem locomotor. Afectiunile legate de vedere sunt cele mai raspandite in cazul copiilor din crese si gradinite, confirma Mediafax.


In afara problemelor legate de vedere, metabolism si nutritie, la copiii cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani, s-au depistat maformatii congenitale, boli neuropsihice, afectiuni ale sangelui si ale aparatului urinar.


Copiii de la 3 la 6 ani au boli legate de metabolism si nutritie, de respiratie si locomotie sau malformatii congenitale.
Afectiunile neuropsihice, bolile respiratorii si cardiocirculatorii sunt pozitionate pe locul 4 ca frecventa in cazul copiilor de 7-9 ani.


Raportul situeaza pe locul patru ca frecventa, la copii de 10-12 ani, bolile respiratorii, neuropsihice si cardiocirculatorii. Afectiunile cardiace sunt foarte des intanite la cei cu varste cuprinse intre 13 si 19 ani.

Sursa: www.tvr.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu