characters characters

Azi se vor afla rezultatele la evaluarea nationala

24 iunie 2011    |   524 vizualizări

Peste 220.000 de elevi de clasa a VIII-a asteapta vineri afisarea rezultatelor la evaluarea nationala care s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie. Testarea nationala s-a incheiat miercuri cu proba la matematica. Conform Ministerului Educatiei, notele de la evaluarea nationala urmeaza sa fie luate in calcul la admiterea in licee.


Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 24 iunie, pana la ora 14.00. In aceeasi zi, intre orele 14.00 si 18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie.


Articol complet: Realitatea.net

Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Caciula 2 Ioana
    Caciula 2 Ioana    01.07.2011 - 09:43
    Draga anymaria15,
    Contestatia in cazul rezultatelor oricarui examen este un drept al candidatului, ceea ce este prevazut si in regulamentul de organizare al Evaluarii Nationale. Nicio persoana nu are dreptul sa impiedice un copil sa depuna contestatie, atunci cand acesta considera ca este cazul. Sper ca in cele din urma ati reusit sa depuneti contestatia, ar fi trebuit sa apelati la director sau la inspectoratul scolar de care apartinea scoala.
  • Ionescu Gabriela
    Ionescu Gabriela    27.06.2011 - 09:15
    Buna, Ana. Am cautat de curiozitate cateva informatii despre depunerea contestatiilor la evaluarea nationala si nu am gasit niciun motiv pentru care un copil sau un parinte nu are dreptul sa depuna contestatie. Calendarul evaluarii nationale specifica faptul ca depunerea contestatiilor s-a putut face pe 24 iunie, intre orele 14 si 18:00. Nici mie nu mi se pare normal reactia secretarului si cred ca ar fi trebuit sa mergi la directorul scolii pentru a rezolva cumva situatia. Imi pare rau ca parintii si copiii trebuie sa treaca prin asemenea situatii...
  • anymaria15
    anymaria15    24.06.2011 - 14:59
    buna. numele meu este ana si sunt mama a 3 fete. fata cea mijlocie abia a aflat rezultatele la examenul national, care din pacate nu l-a luat.
    din cate stiu eu depunerea contestatiei este un drept pe care il are copilul la examen.
    astazi cand ne-am dus sa depunem contestatie, secretarul scolii a inceput sa tipe si sa fie iritat de decizia noastra, ca cu ce drept ne ducem noi la contestatie ca ce noi nu stim ca la contestatie se scade nota si nici decum nu o sa ne-o mareasca.
    ca o paranteza va spun ca fata mare la bac a facut contestatie la romana si mate si i s-a marit notele cu 2 puncte si 50 sutimi la ambele obiecte.
    aici eu nu am inteles cu ce drept a facut atata scandal secretarul avand in vedere ca era dreptul fetei de a face contestatie!
    mie nu mi se pare corect ca acum in romania cand toti ne credem evoluati se mai poate intampla asemenea lucruri