characters characters

Altruismul apare din primii ani de viata

03 martie 2020    |   1487 vizualizări

Varsta: 0 - 3 ani.

altruismul la bebelusi
Cand apar primele comportamente altruiste in copilarie? Se pare ca inca din primii ani de viata. Un studiu realizat de Universitatea din Washington arata ca inca de la varsta de 19 luni copiii sunt dispusi sa renunte la o gustare dorita, daca alta persoana straina arata ca ii este foame.

Citeste si:


Studiu. Bebelusii preiau stresul parintilor

Generozitate si moralitate. Cum crestem un copil cu astfel de valori


La studiu au participat 100 de copii in varsta de 19 luni si atrage atentia asupra faptului ca tendintele altruiste apar devreme, dar si asupra faptului ca experientele din copilarie pot influenta dezvoltarea tendintelor altruiste la copii.


Autorii arata ca: „Altruismul este unul dintre aspectele esentiale ale experientei umane, de aceea este important sa fie studiat, fiind un element important al moralitatii. Stim ca adultii sunt dispusi sa ajute alte persoane care au nevoie de ajutor. Am vrut sa studiem radacinile din copilarie ale acestui comportament.”.


Experimentele realizate de cercetatori i-au pus pe copii in situatia de a decide daca ofera unui adult un fruct pe care acesta arata ca si-l doreste. Experimentul a fost realizat si in momentele in care copiilor le era foame (inainte de gustarea de dimineata) si a confirmat tendintele copiilor de a ajuta: in jur de 40 dintre copii au oferit adultului fructul pe care acesta si-l dorea, chiar si atunci cand copiilor le era foame.


Autorii studiului arata ca acei copii care aveau frati sau care proveneau din anumite medii sociale au fost mult mai dispusi sa ajute decat restul copiilor, demonstrand ca tendintele altruiste in copilarie pot fi maleabile.


Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu