characters characters

Alba Iulia: Finantare pentru proiectele din invatamant

20 octombrie 2009    |   583 vizualizări
 

La sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionale Centru au fost depuse un numar de 104 proiecte care vizeaza reabilitarea infrastructurii educationale.

De la lansarea acestui domeniu major de investitie doua proiecte au fost deja contractate si alte trei se vor contracta in curand. Cele doua proiecte care vor fi finatate, „Reabilitarea, modernizarea si echiparea liceelor Marton Aron si Segito Maria din Miercurea Ciuc“ si proiectul „Modernizarea Scolilor generale Sanmartinul de Campie si Ulies“ din judetul Mures, vor beneficia de o finantare nerambursabila in valoare de peste cinci milioane de euro.

Potrivit ADR Centru alte 4, 22 de milioane de euro din bugetul acestui domeniu de investitii care vizeaza reabilitarea, modernizarea si dotarea cu echipamente a liceelor, scolilor a laboratoarelor si a ateleierelor scolare, vor fi alocate pentru trei proiecte aflate in etapa de prtecontractare. O parte dintre aceste proiecte au fost depuse pe ultima suta de metri iar din aceasta cauza au avut mai putine sanse.

 „Dorind sa-i sustina pe cei ce doresc sa depuna proiecte, ADR Centru a publicat si continua sa publice lunar pe site, informatii referitoare la situatia proiectelor depuse pe domenii, sumele solicitate sau contractate si bugetul ramas disponibil. Prioritizarea proiectelor si a nevoilor locale de investitii tine insa de autoritati, iar in cazul fondurilor nerambursabile, pe ultima suta de metri, se aplica principiul „Primul venit, primul servit”, a declarat  Simion Cretu, director general ADR Centru.
 

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu