characters characters

Adolescentii care renunta la retelele de socializare online pot lua note mai bune la scoala

17 decembrie 2019    |   4436 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

retelele de socializare si notele mici la scoala
Platformele de socializare ocupa tot mai mult timp in viata elevilor si studentilor, afectandu-le si performantele scolare. Cel mai mult au de pierdut adolescentii care au rezultate scolare slabe si petrec mult timp pe retelele de socializare, potrivit unui studiu recent.

Citeste si:

Dependenta de internet si epuizarea fizica a copiilor sunt asociate

Cum ne influenteaza internetul abilitatile cognitive


Partea buna este ca tot ei au cel mai mult de castigat daca incep sa reduca timpul petrecut pe internet.


Studiul a fost realizat de profesori din cadrul Universitatii de Tehnologie Sydney si a masurat timpul petrecut pe retelele de socializare online de catre studentii din anul intai si rezultatele lor academice. Rezultatele au aratat ca in timp ce studentii cu rezultate bune nu sunt afectati de timpul petrecut pe Facebook, studentii cu rezultate mai slabe au mai mult de pierdut: cu cat timpul petrecut online este mai mare, cu atat notele lor scad mai mult.


Studentii participanti la cercetare au declarat ca petrec in medie 2 ore pe Facebok in fiecare zi, insa au existat si studenti care petrec 8 ore pe zi pe aceasta retea de socializare.

„Studentii cu rezultate slabe au deja probleme legate de concentrarea atentiei si de autocontrol, asa ca timpul petrecut pe Facebook inseamna o distragere in plus a atentiei de la studiu.”, declara autorii studiului.


Studentii cu performanta scazuta care petrec 3 ore pe zi online (cu doar o ora mai mult decat media) au rezultate scazute cu 10% la examen.


Desi cercetarea a fost realizata cu ajutorul studentilor (in varsta de 19 ani), rezultatele sale se
pot aplica si elevilor de liceu.


Autorii studiului recomanda elevilor si studentilor sa nu se logheze pe site-urile de socializare in timp ce studiaza si sa dezactiveze notificarile acestora de pe telefon. Cadrelor didactice li se recomanda sa nu foloseasca Facebook-ul pentru a pastra legatura cu elevii in legatura cu teme, proiecte sau alte activitati de invatare.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu