characters characters

Absolventii de clasa a XII-a, care au promovat Bacalaureatul, pot sa foloseasca adeverintele care atesta acest fapt atat in tara, cat si in strainatate

14 iulie 2014    |   224 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/83633410@N07/7658261288/


Toti absolventii de clasa a XII-a, care au promovat Bacalaureatul, pot sa isi ridice adeverintele care atesta acest fapt, incepand de luni, 14 iulie, ora 8.00, de la sediul unitatilor de invatamant. Decizia a fost reiterata duminica, 13 iulie, de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, in cadrul videoconferintei desfasurate la sediul MEN. La videoconferinta au participat reprezentantii inspectoratelor scolare judetene, reprezentantii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Romania si reprezentantii Consiliului Elevilor.


Precizam ca adeverintele pot fi utilizate atat in tara, cat si in strainatate, pentru inscrierea in institutiile de invatamant superior, fara riscul de a fi respinse. Toate universitatile din Romania au luat act de aceasta situatie, iar Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinta emis de inspectoratele scolare romanesti catre baza de date a retelei internationale ERIC - NARIC. Prin intermediul acestei retele, creata de Uniunea Europeana, Consiliul Europei si UNESCO, se comunica toate informatiile in materie de recunoastere si echivalare a documentelor oficiale emise de institutiile statelor si de alte institutii de invatamant.


Adeverintele au o valabilitate de 12 luni.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu