characters characters

A doua sesiune online din seria #EducatiaContinua

11 noiembrie 2020    |   786 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

sesiune online Oana Mosoiu
Miercuri, 11 noiembrie, ora 15:00, se va desfasura a doua intalnire online din cadrul sesiunilor de indrumare si consiliere „Educatia Continua”, lansate de Ministerul Educatiei si Cercetarii in vederea sprijinirii cadrelor didactice in procesul de predare prin intermediul tehnologiei.

Sesiunea de miercuri, „Evaluarea online - perspective privind evaluarea formativa”, va fi sustinuta de lect. univ. dr. Oana Mosoiu si va putea fi urmarita live pe doua dintre platformele social media utilizate de institutie: canalul de YouTube si pagina Facebook.

În cadrul sesiunii online, Oana Mosoiu, doctor in Știintele Educatiei si lector universitar la Facultatea de Psihologie si Știintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti, va vorbi despre evaluarea formativa, despre modalitatile prin care se poate realiza acest tip de evaluare in sistem online, dar si despre platformele/instrumentele ce pot fi folosite de cadrele didactice pentru a transfera evaluarea in sistem online. De asemenea, va puncta si modul prin care cadrele didactice pot sa construiasca un test, dar si cum pot oferi feedback in urma evaluarii.

O alta componenta a prezentarii vizeaza competentele si felul in care pot fi abordate prin evaluarea formativa, respectiv transpuse in sistem online. De asemenea, cadrele didactice vor primi informatii relevante despre procesul de a construi o relatie functionala intre evaluarea formativa si evaluarea sumativa: sistemele de progres care permit acumulari pe parcursul activitatii, aprecierea implicarii la cursuri/grupe sau cum pot temele sa devina o sursa de informare asupra progresului elevilor.

Aceste detalii sunt disponibile si pe pagina Facebook a evenimentului, pe care va invitam sa-l urmariti aici: https://fb.me/e/1JNHqXwoI.

Oana Mosoiu este doctor in Știintele Educatiei, lector universitar la Facultatea de Psihologie si Știintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti, titular al cursului de Teoria si metodologia evaluarii. Coordoneaza o serie de cursuri de formare continua a cadrelor didactice, este formator Erasmus+ si promoveaza dezvoltarea competentelor profesorilor in relatie cu dezvoltarea personala a acestora.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu