characters characters

A doua premiera oficiala din 2011 a Teatrului Tandarica - Povestea porcului

06 aprilie 2011    |   442 vizualizări


Teatrul Tandarica are placerea sa anunte a doua premiera oficiala din 2011: Povestea porcului, dupa basmul lui Ion Creanga, adaptare si regie Traian Savinescu.


Despre spectacol, regizorul nota ca „Povestea porcului” este un text clasic al carui substrat ancestral rabufneste la suprafata in metafore sonore, plastice si literare. Sonoritatea arhaica a muzicii din Maramures, potentata de voce, cetera, doba si alte instrumente de percutie, induc un ritm si o pulsatie energica de-a lungul intregii reprezentatii. Din zona imagisticii populare am creat elementele de teatralitate, suport si element dinamic in acelasi timp al actiunii scenice.

 

Polifunctionalitatea unor obiecte cheie (v. patulul, lada de zestre, etc.), mobilitatea lor, polisemantica obiectelor in general constituie alte elemente importante din spectacol. Papusile de lemn, burete sau material textil, expresive ca fizionomii si atitudini, diferite ca dimensiuni si posibilitati de extensie, realizate de artistul plastic Marian Sandu  se incadreaza si ele firesc ansamblului”. Textul respecta fidel structura povestirii lui Creanga, nota specifica fiind data latura accentuat folclorica a intregului spectacol. Distributia cuprinde actori tineri ca Ilona Hrestic, Florin Mititelu, Petronela Tanase, Victor Bucur, Viorel Ionescu, Adrian Lefter, Gratiela Ene/ Alina Petrescu.


Va asteptam la premiera spectacolului Povestea Porcului, in data de 14 aprilie, orele 18.00 la Sala Lahovari pentru a petrece o ora incântatoare in compania eroilor lui Creanga.


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu