characters characters

800 de cadre didactice au descoperit cele mai noi tehnici de predare la Conferinta de Educatie Timpurie 2022

03 noiembrie 2022    |   576 vizualizări

Varsta: 18 ani +, 0 - 3 ani.

Conferinta de Educatie timpurie 2022
In saptamana 24-30 octombrie a avut loc cea de-a 8-a editie a Conferintei de Educatie Timpurie, eveniment care a oferit educatorilor, invatatorilor si profesorilor din invatamantul primar o viziune inovativa asupra procesului educational in primii ani de viata. Editia cu tema ”Educatia vine din inima” s-a desfasurat in Timisoara, Bucuresti, Suceava si Chisinau, iar sesiunile de training sustinute de cei 8 specialisi in educatie au avut drept scop integrarea starii de bine in procesul de invatare. Accesul cadrelor didactice din sistemul public a fost GRATUIT.

”Educatia din inima este una in care educatorii sunt inspirati, pasionati si pornesc in demersul lor cu imaginea copilului in minte. In vremuri in care realizam importanta rezilientei si adaptabilitatii, educatia timpurie care pune accent pe abordarea holistica a dezvoltarii copilului are puterea de a transforma viitorul.”, Valentina Secara, fondatoarea Conferintei de Educatie Timpurie.

Astfel, Alison Featherbe, castigatoare a titlului Trainer of the Year la Nursery World 2021, i-a invitat pe educatorii din Bucuresti si Chisinau sa reflecteze la motivatia pentru care si-au ales meseria si i-a indrumat catre adaptarea obiectivelor si a parcursului personal si profesional la realitatea secolului 21. Nu in ultimul rand, aceasta a oferit o perspectiva actuala asupra calitatii actului educational prin exploatarea oportunitatilor de invatare in randul copiilor.

Sesiunea Alexandrei Chiorando, trainer cu peste 20 de ani de experienta in predarea si conducerea de scoli si crese private din Marea Britanie, s-a concentrat pe stimularea starii de bine, a comportamentului pozitiv si a autoreglarii in randul copiilor, actualizand nevoile emotionale, cognitive si comportamentale ale noilor generatii.

In stilul sau umoristic si dinamic ce a facut-o cunoscuta in intreaga lume, cu o prezentare conceputa precum un spectacol, ”profesoara de fericire” Shonette Bason-Wood, a prezentat, la Bucuresti si Suceava, zece moduri de a creste potentialul unui copil printr-o abordare centrata pe dezvoltarea emotionala si cultivarea fericirii.

Majoritatea a ceea ce invatam si modul in care o facem are loc in contextul relatiilor”, a fost ideea cu care Stuart Stotts, autor, muzician si formator educational, si-a inceput sesiunea de la Bucuresti si Suceava. Acesta a oferit participantilor o serie de tehnici si activitati menite sa creeze relatii pozitive adult-copil prin muzica, povesti si exercitii de creativitate.

Prin prezentarea sa, Martin Burder, profesorul care si-a petrecut ultimii ani dezvoltand un curriculum de wellbeing in institutii de invatamant, si-a propus sa motiveze si sa inspire cadrele didactice prezente la conferinta de la Bucuresti pentru atingerea potentialului maxim si a implinirii personale si profesionale. Secretele psihlogiei pozitive au fost impartasite de acesta prin momente umoristice si muzicale.

Helen Battelley, formator cunoscut la nivel global pentru contributia sa la cresterea profilului activitatii fizice in unitati de invatamant si la reducerea comportamentelor sedentare in primii ani de viata, a demonstrat modul in care activitatea fizica genereaza fericire si ambele conspira la facilitarea invatarii si formarea unui stil de viata guvernat de bunastare. Aceasta a sustinut prezentari in Timisoara, Bucuresti si Chisinau.

Cu o experienta de peste 28 de ani in sisteme educationale internationale, Helen O`Donogue a conturat pentru participantii din Timisoara, portretul profesorului din secolul 21 si a incurajat invatarea holistica, prin integrarea aspectelor aspectelor academice, cu cele sociale, emotionale si fizice.

Prin sesiunea sa numita ”Senzorial in educatia din inima”, Valentina Secara, fondatoarea Conferintei de Educatie Timpurie, formator de adulti si promotor al educatiei timpurii in Romania, a subliniat importanta abilitatilor precum empatia, altruismul, adaptabilitatea si compasiunea pentru dobandirea succesului, oprindu-se asupra invatarii senzoriale, atat de importanta inca din prima zi de viata.

Conferinta de Educatie Timpurie este organizata de Fundatia Acorns, prin divizia de evenimente FIRST7 - Parents & Educators Coaching. De peste 10 ani, proiectul promoveaza educatia timpurie in Romania si ofera acces GRATUIT cadrelor didactice din invatamantul public, prescolar si primar, la sesiuni de training sustinute de formatori internationali apreciati pentru contributia la evolutia educatiei in raport cu nevoile noilor generatii.

Sponsorii celei de-a 8-a editii au fost: Zenos, Estetiq Solutions, Didactica Publishing House, Amos, Keyroad, Secom, Quixx, GripVis, Pigma, Colour Kids, Apa Nova, Imagine Art Studio, Wave.

Parteneri media: Revista Cariere, Itsy Bitsy, Kinderpedia, Suntmamica.ro, Suntparinte.ro, Didactic.ro, Yozi.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu