20.000 de elevi au invatat ABC-ul ingrijirii Animalelor de Companie in anul scolar 2017 – 2018
- 20.000 de elevi din 40 de localitati au invatat ABC-ul ingrijirii Animalelor de Companie in anul scolar 2017 – 2018, cu ajutorul profesorilor si medicilor veterinari, program derulat de ARPAC - Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie.
- Meritele profesorilor, elevilor si voluntarilor programului au fost recunoscute in cadrul Galei ARPAC care a avut loc pe 12 iunie in Bucuresti.
Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie (ARPAC) a desfasurat in anul scolar 2017 - 2018 o noua editie a programului educational ABC-ul ingrijirii Animalelor de Companie prin care profesorii si medicii veterinari le explica elevilor regulile de baza ale ingrijirii unui animal de companie. Programul educational a ajuns in acest an in 220 de scoli din 40 de localitati.
Peste 20.000 de elevi, alaturi de profesori si parinti au invatat cu sprijinul voluntarilor si medicilor veterinari ce presupune ingrijirea responsabila a unui animal de companie, cum sa interactioneze cu animalele straine si care este rolul animalelor in viata noastra.
Pentru a recunoaste meritele profesorilor, elevilor, medicilor veterinari si partenerilor implicati in program, organizatorii au premiat cele mai creative si mai ample campanii in cadrul Galei ARPAC, care a avut loc pe 12 iunie 2018, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti. Cea Mai Ampla Campanie a fost desfasurata de scoala Gimnaziala Luceafarul din Bucuresti, unde au fost implicati 640 de elevi si care de altfel a castigat premiul Profesorul Anului prin doamna Claudia Bota, care a reusit sa mobilizeze 20 de cadre didactice. scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul” din Constanta a fost premiata pentru Cea Mai Creativa Campanie realizata in 2018, pentru diversitatea de activitati organizate – ateliere de creatie cu animale, vizionare de film, concurs de ghicitori, atelier de desen, intalnire cu medic veterinar, expozitie foto cu propriile animale.
Tot in cadrul Galei ARPAC au fost acordate patru Premiii Speciale pentru clasele care au raspuns provocarii de a scrie o Poveste Calatoare. scoala Gimnaziala Nr. 178 a fost cea care a inceput scrierea povestii Codita si Pufoasa, completata de scoala Gimnaziala Mircea Santimbreanu si Liceul Tehnologic Sf. Antim Ivireanu. Povestea este disponibila pe site-ul www.petabc.ro.
„Acum 8 ani aparea timid in doua scoli din Bucuresti proiectul educational ABC-ul ingrijirii Animalelor de Companie. Lectiile despre caini si pisici, povestile despre dragostea neconditionata, ingrijire, responsabilitate au captat si fascinat copiii, profesorii si parintii inca de atunci. Bucuria si implicarea cu care ei primeau proiectul ARPAC in clase ne-au determinat sa il dezvoltam, sa il ducem catre toate colturile Romaniei. Ma bucura mult ca astazi premiem pe cei mai creativi si implicati copii si profesori, ca le putem multumi partenerilor nostri si ca putem spune ca, incet incet devenim mai buni, mai responsabili si mai atenti la nevoile micilor nostri prieteni necuvantatori.” declara Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC
Scolile care doresc sa se inscrie pentru urmatoarea editie a proiectului le pot scrie organizatorilor pe adresa contact@petabc.ro. Pe site-ul www.petabc.ro sunt disponibile sfaturi despre ingrijirea necuvantatoarelor si detalii despre actiunile desfasurate in cadrul proiectului.
Parteneri: Ministerul Educatiei si Cercetarii, Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, Facultatea de Medicina Veterinara Universitatea Spiru Haret, Cabinet Veterinar PetStuff Bucuresti, Clubul Cainilor Utilitari, Planeta Ham Ham.
Despre ARPAC
Fondata in 2003 ARPAC este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, creata pentru a reprezenta, sprijini si sustine interesele comune ale membrilor sai, importatori si producatori de hrana pentru animale de companie. Din 2006 ARPAC este membra a Federatiei Europene a Producatorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Production.
Adauga tu primul comentariu: