characters characters

10 sfaturi pentru fericire de la Papa Francisc.„Parintii au pierdut placerea de a se juca cu copiii lor"”

01 august 2014    |   530 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


Sursa foto: Independent.com


Ce putem face pentru a fi mai fericiti? Papa Francisc a vorbit deschis despre lucrurile pe care oamenii le pot face pentru a avea o viata mai buna.


Printre cele 10 sfaturi, se numara si recomandari pentru parinti:

1. Un mod sanatos de a petrece timpul liber. Papa Francisc a declarat ca am pierdut bucuria de a ne juca cu copiii, de a ne bucura de arta si literatura. „Consumerismul ne-a adus anxietate” si stres, ajungand sa uitam care sunt modalitatile sanatoase de a petrece timpul liber. „Desi multi parinti muncesc foarte mult, trebuie sa puna deoparte timp pentru joaca impreuna cu copilul; programul de munca poate complica lucrurile, dar trebuie sa faceti acest lucru.”. De asemenea, Papa recomanda familiilor „sa stinga televizorul cand stau la masa deoarece desi televizorul este util pentru a ne tine la curent cu noutatile, daca este aprins in timpul mesei nu te lasa sa comunici” cu ceilalti membri ai familiei.


2. Traieste si lasa-i pe ceilalti sa traiasca.
Fiecare dintre noi ar trebui sa evoluam, in acelasi timp lasandu-i pe cei din jur sa faca acelasi lucru.


3. Fii deschis si generos cu ceilalti. Oamenii trebuie sa fie deschisi si generosi, pentru ca „daca te inchizi in tine, risti sa devii egocentric. ”


4. Actioneaza cu calm. Este bine sa avem abilitatea de a trece prin viata cu bunatate, umilinta si calm.


5. Duminica ar trebui sa fie zi libera. Angajatii ar trebui sa aiba ziua de duminica libera pentru ca „Duminica este ziua dedicata familiei”.


6. Gasiti modalitati inedite de a crea locuri de munca pentru tineri. „Trebuie sa fim creativi atunci cand vine vorba de tineri. Daca nu au oportunitati, vor deveni victime ale drogurilor” si vor fi mai vulnerabili in fata riscului de suicid.


7. Respectati si aveti grija de natura. „O intrebare pe care nu ne-o adresam este urmatoarea: Nu cumva umanitatea se sinucide prin felul tiranic si fara limite in care folosim natura?” a declarat Papa.


8. Nu fiti negativi! „Nevoia de a vorbi pe cineva de rau indica o stima de sine scazuta. Cu alte cuvinte: am o parere atat de proasta despre mine incat in loc sa ma ridic, ii pun la pamant pe ceilalti.”


9. Respectati credintele altor oameni. Biserica va creste prin atragerea oamenilor la credinta, nu prin prozelitism. Papa recomanda sa incepem sa comunicam prin dialog, fiecare pornind de la propria identitate, incercand sa ii inspiram pe ceilalti, nu sa ii convingem.

10. Lucrati pentru pace. „Traim in vremuri pline de conflicte, iar apelul pentru pace trebuie strigat cat mai tare. Uneori, avem impresia ca pacea este tacuta, dar pacea nu este niciodata tacuta, pacea este mereu proactiva.”


Sursa: Independent.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu