characters characters

1 din 4 copii de 8 ani din Romania este supraponderal sau obez

01 august 2014    |   438 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/joe_13/188297063

In Romania, anul trecut, Ministerul Sanatatii a realizat un studiu in randul copiilor de 8 ani, iar rezultatele arata ca 1 din 4 copii sunt supraponderali sau obezi. „Lupta cu kilogramele nu este pe trei luni sau pe un an, e pe zeci de ani. Asta e adevarata batalie castigata, cand vezi ca un copil sta patru-cinci ani in limitele greutatii normale“, a spus edocrinologul Luiza Vitan pentru www.romanialibera.ro.


Numarul copiilor care devin obezi a crescut cu 60% in ultimii 20 de ani, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).


Daca in 1990, 4,2% din copiii sub 5 ani erau obezi, in 2010 procentul era de 6,1%. Se asteapta ca pana in anul 2020, 9,1% din copiii lumii sa se confrunte cu aceasta problema.


Obezitatea in randul micutilor este mai des intalnita in tarile dezvoltate fata de tarile in curs de dezvoltare, iar OMS sustine ca numarul copiilor obezi va creste cu inca 60 de milioane in urmatorul deceniu.


Aceste cifre ingrijoratoare sunt un semnal de alarma pentru specialistii din domeniu care trebuie sa gandeasca cat de repede programe de interventie atat pentru copii, cat si pentru familii pentru a preveni efectele dezastruoase pe care obezitatea le poate avea asupra organismului aflat in crestere.


Sursa: Webmd.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu