characters characters

6/10 - Mancarea
Clasa I    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   2867 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/epsos/8077920518


Pentru a avea succes in invatarea catorva cuvinte referitoare la mancare, incepeti cu ceva ce le place. Personal, imi incep lectiile intrebandu-i pe ei care este mancarea lor favorita, tocmai pentru ca asa gasesc primele cinci cuvinte: ice cream (inghetata), pizza, milk (lapte), bread (paine) si water (apa). Cand deja intram in detalii isi mai amintesc si de cate un fruct, de obicei banana sau apple (mar), dupa care se gandesc la sucul de mere cu morcov si ma intreaba cum se spune la morcovi (carrot).


Nimic nu se invata mai usor decat cuvintele noi cu ajutorul unor cantecele
, prin urmare Youtube este o rezerva nelimitata si de mare ajutor. Pentru a intelege mai bine mancarea, va propun cantecelul :


sau jocurile de pe http://pbskids.org/sid/kitchenmagician.html. De altfel, Barney are multe episoade similare, iar copiilor le place sa invete engleza alaturi de un dinozaur roz.

Activitatea 1: Likes and dislikes

Materiale necesare: magneti de frigider/cartonase cu imagini corespunzatoare,marker, foaie de hartie

Recomand asimilarea unui numar limitat de cuvinte pentru inceput, deci in primul rand repetati impreuna aceste cuvinte ori de cate ori sunteti la masa si el consuma acea mancare, asigurandu-va ca pronunta corect. Primul lucru pe care poti face este sa gasesti magneti de frigider cu respectivele alimente sau poze pe care sa le prinzi pe frigider cu diversi alti magneti. Deseneaza cu markerul pe o hartie o fata zambitoare si una trista, umand sa puneti fiecare mancare invatata sub una sau celalalta dintre fetele desenate, in functie de ce ii place sau nu sa manance. Dupa ce suceste si invarteste el categoriile de pe frigider, poti sa introduci un element nou de vocabular, I LIKE sau I DON’T LIKE, in functie de ce ii place sau nu ii place. 


BONUS: Este un bun moment sa incepeti sa ii invatati si care este mancarea sanatoasa si care e cea nesanatoasa
: tot pe frigider puteti sa asezati pe doua coloane fructe, legume, lapte, cereale, supa, etc, iar pe cealalta pizza, hotdog, cartofi prajiti, explicandu-i ca unele sunt bune si sanatoase, pe cand celelalte sunt gustoase, dar nesanatoase.


Activitatea 2: Guess what!


Materiale necesare:
cos, esarfa, alimente de acasa/supermarket, magneti de frigider


Runda 1: Un alt exercitiu util ar putea fi pur si simplu sa aveti cinci dintre elementele invatate intr-un cos acoperit cu o esarfa.
 Copilul va alege ceva din cos si poti sa il intrebi: “Is it an apple? Is it a carrot?” La inceput, el va auzi cuvintele noi, urmand ca mai apoi sa ajunga sa puna el aceasta intrebare, dupa ce le stie bine. Poti sa il legi la ochi si sa il lasi sa ghiceasca ce ai pus in cos. 


Runda 2: De fiecare data cand gatesti, spune-i macar trei dintre ingrediente in engleza.
 E usor, de exemplu, daca faci o omleta, sa ii ziceti eggs (oua), cheese (branza) si milk (lapte). Roaga-l sa le deseneze separat si,  pana ii gatesti mancarea, sa termine desenul si sa spuna in engleza ce mananca, cu sintagma ”Yuuum! I like my omelette!”.  Dimineata, cei mici prefer cereale cu lapte, deci ”milk & cereals”, la pranz ”soup” (supa), iar in rest puteti sa ii invatati ”apple, banana, bread” sau ce alte mancaruri ii plac lui. 


Runda 3: De fiecare data cand mergeti la supermarket
, roaga-l sa gaseasca cinci mancaruri pe care sa le numeasca in engleza. Daca le stie pe toate, primeste puncte pe care le ofera ca moneda de schimb atunci cand isi va dori ceva.


Runda 4: Foloseste magneti de frigider cu fructe si legume si schimba-le locul,
intrebandu-l: ”Where is the bread?” Raspunsul poate fi ”Here is the bread”. Partea amuzanta incepe cand le va ascunde el si te va intreba acelasi lucru.

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu