characters characters

Regretele – cum le poti transforma in forta motivationala

Propus de: Parenting cu Blandete   |   08 ianuarie 2018    |   1217 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

regrete si planuri de viitor
Sunt la o faza in care analizez regretele, dar nu neaparat pe cele de anul asta, ci regretele in general. Am facut chiar o lista cu ele pentru ca m-am gandit ca fiecare parere de rau poate fi un bun indicator al lucrurilor pe care le am de facut. Multe se mai pot inca indrepta. Iar cele care nu mai pot fi schimbate, probabil n-ar mai trebui sa fie pe lista asta. Cel mai bine ar fi sa le accept, pur si simplu.

Ce stiu sigur e ca nu vreau sa fiu plina de regrete la batranete. Nu vreau sa cersesc de la moarte o clipa, dupa ce in viata am pierdut ani, cum bine spunea Nicolae Iorga. Uneori mi se pare ca fix in directia asta merg, dar ma gandesc ca e nevoie sa trec prin diverse experiente ca sa invat niste lectii (pe care poate acum nu le vad sau inteleg).

Stiu ca se spune ca e mai bine sa nu regretam nimic, pentru ca tot ceea ce am trait ne-a facut ceea ce suntem astazi. Dar poate nu suntem multumiti nici cu asta si nici nu ne dam seama sau nu vrem sa recunoastem (desigur, acum nu mai e vorba de mine, ci de o cunostinta).

E de dorit sa traim in prezent, dar mai stiu si ca mie nu-mi iese tot timpul – chiar mi-as da o nota mica la capitolul asta. Asa ca m-am intors putin in trecut si am adunat niste regrete, desi vazand definitia din Dex a acestui cuvant, as zice ca nu-s chiar regrete. Conform DEX, “regret” inseamna parere de rau cauzata de pierderea unui lucru sau a unei fiinte, de o nereusita sau de savarsirea unei fapte nesocotite; remuscare, cainta”.

*Sursa foto: Pixabay.com

Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete.


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum poti deveni un parinte mai bun? Acorda atentie copilului tau interior
    Cum poti deveni un parinte mai bun? Acorda atentie copilului tau interior
    01 iulie 2024   

    In literatura de specialitate a aparut conceptul de ”reparenting” care se refera la procesul prin care o persoana isi reconstruieste relatia cu sine intr-o maniera sanatoasa si empatica cu scopul de a-si imbunatati starea de bine, dar si relatiile cu cei din jur.

  • Munca invizibila a mamelor
    Munca invizibila a mamelor
    26 iunie 2024   

    Conceptul de munca invizibila se refera la eforturile pe care parintii - in majoritatea cazurilor, mamele - le fac pentru a sustine echilibrul emotional al copiilor, relatiile armonioase in familie si pentru a organiza si planifica activitatile si responsabilitatile familiei.

  • Aprecierea pozitiva
    Aprecierea pozitiva - ce inseamna si de ce este importanta in familie
    05 iunie 2024   

    Aprecierea pozitiva a celuilalt presupune recunoasterea si exprimarea recunostintei si a valorii celuilalt intr-un mod sincer si autentic.

Mai multe