Recapitulare pentru teza sau examen
5 modalitati eficiente de recapitulare a materiei
Recapitularea materiei poate da multa bataie de cap atat unui elev, cat si unui cadru didactic sau parinte. Inainte de teze sau examene, este important sa il ajuti pe copil sa repete eficient materia, astfel incat in ziua testarii, sa fie pregatit pentru orice. Iata cele mai bune tehnici de repetare a materiei.
Citeste si:
Tehnici de invatare si curba uitarii
Rezolvarea de teste similare sau din anii anteriori
Cea mai eficienta metoda de pregatire pentru o teza sau pentru un examen este rezolvarea de subiecte specifice evaluarii respective. Spune-i copiluui tau sa le rezolve in scris, nu doar sa le citeasca si sa se gandeasca la raspunsurile pe care le poate da.
Testele cu raspunsuri multiple
Testele cu raspunsuri multiple sunt mai usoare decat testele cu raspunsuri deschise, deoarece solicita copilului doar sa recunoasca raspunsul corect, nu sa si-l aminteasca. De aceea, este recomandat ca recapitalurea materiei sa nu se faca doar prin teste cu raspunsuri multiple. Acestea pot fi folosite in perioada initiala de pregatire, cand copilul inca nu stapaneste intreaga materie foarte bine.
Testarea prin eseu
Realizarea de eseuri presupune ca informatiile sa fie nu doar retinute, ci si folosite pentru a compara, argumenta si sintetiza idei noi. De aceea, realizarea de eseuri se numara printre cele mai eficiente metode de recapitulare, care poate fi folosita atunci cand copilul a terminat de invatat materia pentru examen sau teza.
Raspunsurile cu voce tare
Raspunsurile date cu voce tare sunt o forma de recapitulare care ajuta la formarea de conexiuni rapide, sub presiune. Cititul cu voce tare este de asemenea mai eficient decat lectura in gand.
Predarea materiei altei persoane
Cere copilului sa iti predea o lectie pe care a invatat-o si asigura-te ca ii pui toate intrebarile care iti trec prin minte pentru a intelege lectia cat mai bine. Astfel, nu doar ca va fi nevoie sa isi aminteasca informatiile din lectie pentru a ti le transmite, ci va fi nevoit si sa faca noi legaturi intre informatii atunci cand iti raspunde la intrebari.
Desigur, nu doar folosirea unei tehnici eficiente de repetare a materiei este suficienta. Recomanda-i copilului tau sa fie sigur ca nu exista in jurul lui factori care ii distrag atentia, ca a dormit suficient si ca ia pauze atunci cand simte ca nu se mai poate concentra.
*Sursa foto: Pixabay.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 obiceiuri zilnice care ii ajuta pe copii sa invete
Obiceiurile zilnice bune sunt cele care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba performante si sa se simta impliniti din toate punctele de vedere.
-
Anul Nou. Cinci obiceiuri noi de invatare pentru copilul tau
Inceputul anului nou poate fi o ocazie perfecta pentru a vorbi cu copilul tau despre felurile in care isi poate imbunatati rezultatele scolare. Iata cinci obiceiuri de invatare eficienta pe care le poate dezvolta in acest an.
-
Pregatirea pentru Evaluarea Nationala incepe din timp – asigura-te ca ii oferi copilului tau sprijinul de care are nevoie
Pregatirea pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a trebuie inceputa din timp. Este nevoie ca un copil sa inteleaga si sa invete notiunile predate la clasa, sa aplice acele informatii si sa rezolve exercitii pentru a se familiariza cu formatul si modul in care sunt structurate cerintele.
Adauga tu primul comentariu: