Primul pas spre gradinita
Prima zi de gradinita pentru copii
Mediul din gradinita
Gradinita ii ofera copilului un mediu placut, sali cu povesti, jocuri, cantece. In gradinita copiii sunt incurajati sa se manifeste liber si se respecta placerea copilului pentru ceea ce face.
Primul pas spre gradinita
Cand prescolarul este adus pentru prima data in gradinita se produce prima ruptura fata de parinti. Copilul se simte dat la o parte, impins spre o lume necunoscuta si atunci incepe sa riposteze, sa se agate de haina mamei, sa dea din maini si din picioare, sa tipe.
Nu toti copiii au aceste manifestari; sunt si unii care se adapteaza destul de usor, sunt sociabili si comunicativi. Daca i se explica din timp ca urmeaza sa mearga la gradinita, sa cunoasca colegi noi cu care sa se joace si sa-si faca prieteni; atunci copilul nu va fi asa de speriat. Incercati sa-i cumparati copilului lucruri pentru gradinita si lasati-l sa si le aleaga el: papuci, o jucarie preferata cu care sa doarma, un rucsac in care sa-si puna lucrurile. Lasati-l din timp sa socializeze si sa interactioneze cu copiii de aceeasi varsta, mergeti cu el in parc unde sunt o multime de copiii, lasati-l sa se joace cu acestia, mergeti in vizite la prieteni, puteti sa faceti probe de despartire ducand copii la bunici; astfel, despartirea de mama va fi mult mai usoara si nu va provoca atata suferinta.
Citeste articolul in continuare: Pregatirea psihologica a copilului pentru gradinita
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/remus/5271245204
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Teama din prima zi de scoala sau gradinita. Cum ii ajutam pe copii
Orice nou inceput poate trezi neliniste, frica sau ingrijorare, la orice vârsta. In cazul copiilor, aceste emotii pot fi si mai intense, pentru ca cei mici nu si-au format inca abilitatile de reglare emotionala si nu pot anticipa intotdeauna corect ce presupune schimbarea prin care urmeaza sa treaca.
-
Înapoi la școală. Cum îl pregătim pe copil pentru programul zilnic
După lunile de vacanță de vară, revenirea bruscă la programul școlar poate fi dificilă pentru cei mici. De aceea, este recomandat să începi treptat să îl pregătești pe copil pentru începerea anului școlar.
-
Cum il pregatesti pe copil pentru noul an scolar in contextul pandemiei
Acest inceput de an scolar s-ar putea sa fie dificil de acceptat, greu de acomodat, incarcat de griji si stres, insa cu putin efort si pregatire din timp, il poti ajuta pe copil sa se adapteze la conditiile diferite din aceasta toamna.
Adauga tu primul comentariu: