characters characters

Povesti terapeutice

Ce sunt povestile terapeutice si cum functioneaza

Propus de: Yozy.ro   |   05 mai 2022    |   900 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

povesti terapeutice
Povestile sunt privite in general ca un instrument de invatare, facilitand dezvoltarea limbajului, invatarea cititului si stimuland abilitati cognitive precum memoria si atentia. Pentru ca abordeaza subiecte care reflecta viata adevarata, povestile pot fi si un instrument de dezvoltare morala si emotionala. Mai mult, povestile pot fi folosite in scop terapeutic, mai ales la varste mici.

Povestile terapeutice. Cum functioneaza si cum sunt folosite

Povestile terapeutice, la fel ca joaca terapeutica, ofera copiilor o cale de a exprima si intelege mai bine propriile experiente emotionale. Mai ales la varste mici (pana la 7-8 ani), copiii nu isi pot exprima coerent emotiile si gandurile. In plus, limbajul de zi cu zi nu acopera intotdeauna intensitatea emotiilor pe care le simt copiii in primii ani de viata.

„Esti trist pentru ca ai pierdut jucaria.” nu reflecta pentru copilul de 3 ani panica, singuratatea, neputinta si confuzia pe care le traieste cand nu mai poate gasi jucaria preferata. Revenirea la echilibru si siguranta emotionala este posibila abia dupa ce copilul isi exprima emotiile traite, pentru ca exprimarea emotiilor inseamna descarcarea energiei sau tensiunii fiziologice care insoteste trairile emotionale.


Citeste continuarea articolului pe YOZY.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Trei aspecte ale rezilientei
    Trei aspecte ale rezilientei
    03 iunie 2024   

    Rezilienta este un proces dinamic ce se dezvolta si se consolideaza de-a lungul intregii vieti.

  • Roluri disfunctionale pe care le adopta copiii in relatia cu parintii
    Roluri disfunctionale pe care le adopta copiii in relatia cu parintii
    15 mai 2024   

    Relatia dintre parinti si copii influenteaza starea de bine personala pe termen lung si dicteaza dinamica emotionala a intregii familii. In functie de cat de dependenti, vulnerabili sau din contra, independenti si puternici sunt adultii, copiii vor castiga sau vor suferi de pe urma relatiei cu parintii lor.

  • Tatii indisponibili emotional
    Tatii indisponibili emotional
    01 aprilie 2024   

    Din pacate, din motive obiective sau nu, uneori tatii sunt indisponibili atat fizic, cat si emotional. Tatii indisponibili emotional sunt cei care evita conversatiile profunde cu copiii si nu creeaza un spatiu in care cei mici sa se simta in siguranta pentru a discuta despre ce simt.

Mai multe