Cum se realizeaza un orar
Se apropie o perioada dificila pentru copilul tau, dar si pentru tine ca parinte: examenele. Vorbim de stresul pentru adolescent privind situatia de testare la care va fi supus, dar si de emotiile si asteptarile parintilor. Ai stat vreodata langa copilul tau incercand sa-l motivezi pentru a invata? Ce metode folosesti in a-l convinge ca scoala nu e o gluma, iar examenele sunt foarte importante?
Pentru ca din pacate nu exista o tendinta de a stabili aspectele cele mai importante ce trebuie invatate atunci cand urmeaza un examen, iar volumul informatiilor este foarte mare pentru a fi asimilat ai putea sa-ti ajuti copilul. Iti propunem o solutie care va va fi de folos amandurora. Ajuta-l sa isi organizeze timpul, realizand impreuna un orar.
De ce ai nevoie:
- O bucata de carton
- Hartie colorata
- Pioneze
- Foarfeca
- Pix sau creioane
Cum se realizeaza:
1.Pe bucata de carton, deseneaza un tabel in care sus, pe orizontala sa treci zilele saptamanii, iar pe coloana din stanga-vertical, perioade de timp din doua in doua ore, dupa modelul de mai jos:
Ora Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Duminica
8-10
10-12
…….
20-22
2.Cere copilului tau sa decupeze din hartia colorata, etichete cu fiecare materie la care are de invatat si cu fiecare activitate pe care o realizeaza in timpul liber: lectura, iesiri la plimbare sau la cumparaturi etc. Este de preferat ca etichetele corespunzatoare activitatilor din timpul liber sa fie de o culoare diferita fata de cele care se refera la pregatirea pentru examene.
3.Prindeti aceste etichete cu pioneze pe carton, in dreptul orelor si zilelor corespunzatoare. Nu uita sa ii recomanzi copilului sa alterneze perioadele de invatare cu cele de relaxare. De asemenea, sugereaza-i ca daca isi da seama ca impartirea timpului si a activitatilor nu este eficienta, o poate schimba oricand.
4.La final, puteti prinde acest “orar” pe perete, in camera copilului.
Apoi fiecare materie va fi luata separat si impartita pe capitole si perioade de timp. Cu doze de ajutor si atentie din partea ta va reusi sa se “tina” de orar si sa duca la capat cu succes perioada de examene avand performante bune si de care sa fie mandru.
Ce alte metode crezi ca ar functiona? Adolescentul tau a utilizat vreodata metoda orarului pentru a-si organiza materialul de invatat? A reusit sa se tina de el? Impartaseste-ne si noua din experienta ta.
Comentează:5 comentarii
1.sunt 2 elevi cu acelasi profesor
2.nu sunt sigura daca merge la pregatire si imi este si putin teama pentru ca atunci cand se intoarce este deja tarziu si nu pot merge sa o iau de fiecare data si trebuie sa vina singura.
As vrea sa imi dati si mie o recomandare daca stiti pe cineva care ofera cursuri la domiciliul meu?M-ar interesa si niste cursuri de arta,dans poate teatru,pictura ceva orice dar numai sa fie la domiciliul meu.
Numai bine,