Idei de invatare mai eficienta - Sfatul specialistului
(interviu cu Iuliana Dragan, specialist Intuitext in educatie si profesor pentru invatamantul primar)
In clasele primare, indeosebi la inceputul acestei perioade, copiii trebuie sa se obisnuiasca cu scoala, cu responsabilitatile si chiar cu ideea de studiu zilnic. Cat de important este acest start si cum ii putem ajuta pe copii sa priveasca educatia cu ochi buni?
Mai tarziu, incepand cu clasa I, programul de studiu se extinde si dupa plecarea de la scoala cu temele pentru acasa.
Nu este deloc usor unui copil de 6-7 ani sa faca fata acestor schimbari in viata lui, care devine acum mai organizata si cu responsabilitati noi. De aceea cadrele didactice si parintii trebuie sa-l inteleaga, sa-l sprijine si sa-l ajute pe cel mic sa depaseasca inerentele probleme aparute in aceasta perioada.
Formarea unor deprinderi de lucru, respectarea unor rutine si a unui program zilnic il ajuta pe copil, conferindu-i mai multa siguranta si incredere in sine.
Adesea, cadrele didactice se plang de lipsa de atentie a copiilor, de faptul ca vorbesc in ore, ca nu se concentreaza, ca se joaca, ca nu-si noteaza temele etc. Credeti ca dezvoltarea atentiei copiilor depinde si de maiestria invatatorului de a le starni interesul?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 obiceiuri zilnice care ii ajuta pe copii sa invete
Obiceiurile zilnice bune sunt cele care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba performante si sa se simta impliniti din toate punctele de vedere.
-
Anul Nou. Cinci obiceiuri noi de invatare pentru copilul tau
Inceputul anului nou poate fi o ocazie perfecta pentru a vorbi cu copilul tau despre felurile in care isi poate imbunatati rezultatele scolare. Iata cinci obiceiuri de invatare eficienta pe care le poate dezvolta in acest an.
-
De ce e importanta invatarea in vacanta de vara
Cinci motive pentru care este benefic sa introduci invatarea in programul de vacanta al copilului.
Adauga tu primul comentariu: