Florentina Motoc, mama si product manager: „www.scoalaintuitext.ro completeaza formarea pe care o face scoala clasica”
Am avut un dialog foarte placut cu Florentina Motoc despre un spatiu online jucaus si distractiv: www.scoalaintuitext.ro.
Te intrebi ce contine platforma? Exercitii matematica clasa I, exercitii comunicare in limba romana clasa I, exercitii matematica clasa a II-a, exercitii comunicare in limba romana clasa a II-a, jocuri educationale, materiale didactice, rapoarte pentru parinti si invatatori si multe alte surprize.
1. Ce este Scoala INTUITEXT? O scoala clasica? Un taram special? Ce este mai exact si cui i se adreseaza?
Scoala Intuitext este o lume virtuala populata de personaje simpatice, o lume unde copiii vin sa se joace pentru ca asa invata ei cel mai bine.
2. Care a fost motivul pentru care s-a creat aceasta platforma?
Am creat Scoala Intuitext din nevoia tot mai des exprimata de copii si parintii lor ca invatarea sa se produca intr-un mod mai placut si mai aproape de universul cunoscut al copiilor decat poate oferi scoala in momentul de fata; inceputurile invatarii acesteia distractive au fost setate deja de introducerea manualelor digitale in scoli insa am considerat ca nici acestea nu sunt pe deplin atractive pentru copii: grafica si modalitatea de interactiune trebuie sa fie spectaculoase pentru ca cei mici sa aiba motivatie pentru o astfel de invatare.
Al doilea motiv foarte important pentru care am creat Scoala Intuitext este acela ca vrem sa completam formarea pe care o face scoala clasica, vrem o formare „rotunda”, multidimensionala a copilului, ce vizeaza nu numai obtinerea cunostintelor necesare pentru reusita la scoala dar si:
• obtinerea altor cunostinte (ce tin de lumea inconjuratoare: curiozitati);
• antrenarea acelor abilitati personale ale copilului care ii sunt necesare pentru reusita pe termen lung: atentia, memoria, gandirea logica si inteligenta emotionala.
Vezi intregul interviu aici.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Ce este fotbalul?
Celor mai multi dintre noi le poate parea o intrebare banala, cu un raspuns foarte simplu. Este un joc intre doua echipe, la care castiga cea mai buna. Are multi suporteri, iar fiecare meci genereaza multa adrenalina.
-
Siguranta copiilor – cum gestionam libertatea de actiune si grija pentru prevenirea pericolelor?
Copiii invata cel mai bine prin experiente si joaca. De aceea, cu cat beneficiaza de mai multe experiente noi, cu atat devin mai pregatiti pentru viata.
-
Creativitate, educatie si incluziune: un interviu cu Andreea Stan despre magia Minimest
Minimest, sectiunea dedicata celor mai tineri dintre cinefilii din cadrul Festivalului International de Film de Animatie Animest, care se va desfasura anul acesta intre 4 - 13 octombrie, s-a transformat intr-un univers de explorare creativa si educationala pentru copii si familii.
Adauga tu primul comentariu: